5 toeristische hotspots in België 0

stad

België staat natuurlijk bekend voor zijn chocolade, bier en wafels, maar is er zoveel meer dat je hier kan ontdekken. België is niet één van de meest bezochte landen ter wereld, maar toch zijn er veel unieke steden. Er is het veelzijdige Antwerpen, het romantische Brugge of het internationale Brussel. Wij hebben voor jou de leukste steden op een rijtje gezet.

Het pittoreske BruggeBrugge

Deze middeleeuwse stad lijkt met zijn magische uitstraling zo uit een magazine geknipt. Het is een groot labyrint van straatjes omringd door lage herenhuizen. Het behoort dan ook tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Let op: uit eten gaan in Brugge kan verrassend prijzig zijn, zelfs buiten het stadscentrum.

Het hippe Antwerpen

Deze zelfzekere en kunstzinnige stad staat wereldwijd bekend voor zijn bloeiende industrie van diamanthandel. Opvallend aan de skyline van de stad is de gotiek van de prachtige Antwerpse kathedraal. Antwerpen is de geboortestad van Paul Rubens en heeft dan ook heel wat culturele plekken en musea die een bezoekje waard zijn. Je vindt hier bohemian coffeeshops, graffitiwerken, het MUHKA en natuurlijk het MAS terug, ideaal om de cultuur op te snuiven. 

Het bruisende Leuven

Straten vol fietsen en caféterrassen vol studenten, dat valt je meteen op als je Leuven binnen wandelt. Leuven is de thuisbasis van oude trappistenbieren en van de welbekende InBev brouwerij. Maar er is meer: de oudste en beste universiteit van België is in deze studentenstad gelegen, ze is wel  8 eeuwen oud. Leuven is een klein Belgisch architecturaal juweeltje om te bezoeken, maar ook een levendige, gastvrije universiteitsstad. Zin in een pintje na een vermoeiend dagje? Ga dan naar de Oude Markt! Je vindt er de meeste cafés op één plein ter wereld terug. Geen wonder dat Leuven op de lijst van must-visit toeristische attracties in België staat.

Brussel

Het levendige Brussel

De beste dingen om te doen in deze hoofdstad zijn veel meer dan chocolade en wafels eten (hoewel dat zeker op je lijstje moet staan)! Brussel zit vol met verborgen schatten, prachtige gebouwen en er is een fascinerende geschiedenis verpakt in elke geplaveide straat. Deze stad is de brandhaard van de Europese politiek. Van Portugal tot Estland, iedereen stuurt zijn wetgevers hierheen. De meest invloedrijke en prominente instellingen van Europa hebben hier hun hoofdkwartier. Het centrum van de stad is de beroemde Grote Markt, die dateert uit de 13e eeuw. Een beetje zoeken en je vindt er verborgen biercafés en chocolatiers.

Het kunstzinnige Gent

Gent is niet alleen een bekende studentenstad maar ook UNESCO Werelderfgoed. Deze stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, geschiedenis en levendige cultuur. Als je het mooiste uitzicht van Gent wilt zien, ga dan naar de Sint-Michielsbrug. Vanaf deze brug kun je de drie middeleeuwse torens zien – de torens van de Sint-Niklaaskerk, het Gentse Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Op slechts 20 minuten ben je met de trein in Brussel en het is ook dicht bij een van de must-visit bestemmingen van België: Brugge. Gent is dus de ideale plek voor een duik in de geschiedenis!

 

Previous ArticleNext Article
CULTUUR, LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *