Top 7 Vlaamse muzikanten die het gemaakt hebben in het buitenland 0

gitaar

Ben jij ook zo zot op muziek van eigen bodem? Je bent niet de enige. Wereldwijd worden veel Vlaamse muzikanten omarmd door een breed publiek. Niet zo gek toch? Wij hebben een top 7 voor je samengesteld met bestverkochte Belgische artiesten wereldwijd. Ken jij ze al?

1. Met stip op 1 staat Belgische artiest Salvatore Adamo. Officieel is hij niet in België geboren, maar wordt als een Belgian at heart omschreven. Adamo zingt in negen verschillende talen. Dit verklaart ook waarom zijn muziek wereldwijd zo breed gedragen wordt. ‘Tombe La Neige’ is zijn meest bekende hit.

2. Een wereldberoemde zanger die niet mag ontbreken in deze top 10 is Jacques Brel, geboren in Schaarbeek. Deze wereldberoemde zanger is bekend geworden met zijn Franse chanson. Een van zijn bekendste liedjes is ‘Ne me quitte pas’.  

3. Op nummer drie staat de meest succesvolle Nederlands-Belgische popband uit de jaren 90. Belgische producers Jean-Paul de Coster, Phil Wilde, Nederlandse Anita Doth en Ray Slijngaard hebben serieuze wereldhits gescoord. Wereldwijd hebben ze meer dan 20 miljoen platen verkocht met hun housemuziek. Hun grootste hit is ‘No limit’. No no, no no no no, there’s no limit! Wie kent het niet.

4. Als we nog wat meer naar moderne tijden gaan, dan komen we bij onze nummer vier in de lijst, dat is Wouter de Backer. Deze singer-songwriter en algeheel muzikant uit Brugge is beter bekend als Gotye. Zijn grote wereldwijde doorbraak was met het lied Somebody That I Used to Know.

5. Op nummer vijf staat Lou Deprijck. Bekend als zanger en als muziekproducent, onder meer van Lou & The Hollywood Bananas, Two Man Sound, Plastic Bertrand en Viktor Lazlo. Lou Deprijck heeft meerdere wereldhits gescoord, maar is wellicht het meest bekend van zijn single ‘Disco Samba’.

6. Paul van Haver staat op een mooie zesde plaats in de ranglijst. Artiest Stromae uit Etterbeek is een Belgische singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek. Zijn liedjes zijn franstalig, maar worden wereldwijd beluisterd. Zijn wereldhit ‘Alors on danse’ heeft onder meer de MIA in 2010 gewonnen als hit van het jaar.

7. We sluiten deze lijst af met een echte jeugdige klassieker, namelijk K3! De Belgische meidengroep met een Nederlandstalig repertoire. Met name bekend bij het jongere publiek. De groep werd oorspronkelijk gevormd door Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Later is de samenstelling van de popgroep doorgewisseld. Het is lastig om een echte hit uit te kiezen van K3 omdat ze er zoveel hebben. Maar als we er dan toch één moeten kiezen, dan is het wel ‘Alle kleuren’. Een all-time favoriet!

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *