Deze Vlaamse badplaatsen moet je bezoeken 0

Knokke

De Belgische kust is meer dan 65 km lang en strekt zich uit van De Panne bij de Franse grens tot Knokke-Heist bij Nederland. Deze kustlijn heeft enkele prachtige stranden en badplaatsen om van te genieten. De stranden zelf verschillen niet veel van elkaar, maar ze zijn wel op verschillende manieren ontwikkeld. Sommige voor het toerisme, andere voor de visserij en nog andere voor de natuur. De steden die er liggen zijn vrij verschillend, wat een mooie variatie aan verschillende strandvakanties oplevert. De kusttram is met zijn 68 haltes in totaal één van de langste trams ter wereld.

Oostendeoostende

Oostende is één van de populairste badplaatsen in België. Hoewel het strand misschien niet wordt beschouwd als één van de mooiste, is het een geweldige plek om strandactiviteiten te combineren met een bruisende stadssfeer. De stad is de thuisbasis van een glamoureuze haven en er is ook een groot aanbod aan musea, zoals het Museum van de Zee en het James Ensor Museum. Als je liever buiten op ontdekking gaat, kan je een twee uur durende kunst- en architectuurwandeling overwegen. Oostende is ook de thuisbasis van het Zandsculpturen Festival dat jaarlijks in juli en augustus plaatsvindt. Internationale beeldhouwers reizen naar hier, wat resulteert in maar liefst 150 kunstwerken langs de kust.

Knokke-Heist

Knokke-Heist ligt op het noordelijkste puntje van de Belgische kust, tegen de grens met Nederland. Het heeft als reputatie het St-Tropez van België te zijn. Deze chique stad is de plaats bij uitstek voor de meest glamoureuze hotels en verfijnde eetgelegenheden. En dan hebben we het nog niet over de boetieks met haute couture zoals Louis Vuitton en Hermès. Pastel kleurige strandhuisjes en blauw-wit gestreepte strandstoelen zorgen voor een charmant tafereel. In deze streek is ook één van de mooiste natuurparken van België terug te vinden: Natuurreservaat Het Zwin. 

BlankenbergeBlankenberge

Blankenberge is niet alleen the place to be voor Belgen, maar ook Nederlanders zie je hier veel tijdens de zomermaanden. Naast een overvloed aan watersportactiviteiten, is het nachtleven in Blankenberge zeker de moeite waard. De bars en restaurants hebben grote terrassen vlak aan het strand, waardoor er nog tot laat in de avond iets te beleven valt.

Nieuwpoort

Nieuwpoort staat bekend om twee dingen: zeevruchten en watersport. Het is een oud vissersdorp met een middeleeuwse haven dat nu een vrij chique toeristische attractie is geworden. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder de vuurtoren, de oude visafslag en de klokkentoren die nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als je de sfeer van de stad wilt opsnuiven moet je zeker het prachtige marktplein bezoeken, elke vrijdagochtend vind je hier de lekkerste producten terug. 

De Haan

De Haan onderscheidt zich van de rest van deze lijst door zijn lage skyline. In tegenstelling tot de andere badplaatsen, die tijdens de oorlog verwoest werden, heeft dit charmante dorpje in de gelijknamige gemeente veel van zijn prachtige Belle Epoque-architectuur behouden. Het strand is met zijn 12 kilometer het langste strand van de Belgische kust.

Dit waren de populairste badsteden van België, welke is jouw favoriet?

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *