7 geweldige plaatsen om te BBQ-en in Vlaanderen 0

huis

Deze zomer exporteren we de barbecue naar de meest gezellige plekjes. Een BBQ of picknick is een leuke manier om met je familie en vrienden van het mooie weer te genieten. Op een meer, een rooftop of in een kasteel… Wij hebben voor jou de 7 leukste plekken om te BBQ-en uitgezocht!

Huur een boot aan het meer van Genval

Het meer van Genval is een kunstmatig meer ten zuidoosten van Brussel in de buurt van het Zoniënwoud. Huur een boot en geniet van de rust die je hier vindt. Of het nu voor een romantische picknick of een BBQ met vrienden is, sfeer en gezelligheid gegarandeerd! Laat achteraf je eten verteren met een wandeling onder leiding van een gids die de geschiedenis van de streek vertelt. Het is een populaire vakantiebestemming en wordt omringd door prachtige huizen uit de Belle Epoque.

Laat je verwennen in Black Smoke in Antwerpen

Geen zin om al het werk zelf te doen? Het stijlvolle rooftop terras van Black Smoke is dé plek om van je volgende BBQ te genieten. Het terras is geopend tot 30 september en bevindt zich in het hartje van Antwerpen. Op de agenda: feestjes, cocktails en heerlijk eten. Memphis style ribbetjes, gegrilde watermeloen of octopus met pistache pesto, wat kies jij? Het komt hier op één ding neer: vakmanschap!

Omring je door de natuur op domein Solvay in Brussel picknick

Dit prachtige park aan de rand van Brussel heeft gazons en romantische bloemperken omringd door opmerkelijke bomen. Hier zijn meer dan 450 soorten wilde planten geregistreerd, dat is niet minder dan 38% van de Belgische flora! Je kan hier gezellig lunchen op de “Pré des Pettes”. Dit ligt aan het eind van de vijver van de Longue queue.

Ga op gezinsuitje naar de molens van Grimbergen 

Een gezellig pad slingert zich door het Brabantse landschap en is omringt met watermolens, boerderijen en boomgaarden. Er zijn verschillende bankjes waar je je BBQ of picknick mand kan bovenhalen. Elk uur weerklinkt in de verte het gebrom van de abdij van Grimbergen. De molens zijn omgetoverd tot gezellige plattelands tavernes waar je drankjes kan halen en gezelschapsspelletjes kan lenen.

Bezoek het grootste bosgebied van Vlaanderen

Dit bos ligt aan de rand van het Brusselse Gewest en is een voormalige steengroeve van de abdij van Dieleghem. Op sommige plaatsen worden tafels en banken beschermd door een afdakje zodat je zelfs op een grijze zaterdag gezellig kan lunchen in de natuur. Schijnt het zonnetje wel? Dan kan je op het terras van het restaurant-café genieten van een fris drankje of hapje.

Geniet van een lunch op het platteland in het Scheutbos

Het Scheutbos is een minder bekende groene oase in de hoofdstad van België. Het is meer dan 50 hectare groot en grotendeels in wilde staat gelaten. De weiden en bossen zorgen voor een typisch plattelandse sfeer! Neem je wegwerp BBQ mee en maak typische Belgische kost, zoals pensen of rosbief op grootmoeders wijze.

 

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *