Vlaanderen vanuit de hoogte 0

Ontdek de mooiste uitkijkpunten van Vlaanderen met je eigen ogen

Vlaanderen kent verschillende mooie uitkijkpunten, zowel in de natuur als in de stad. Maar welke zijn nu echt de moeite waard om eens te bezoeken? In dit artikel lijsten we er enkele op met een panoramisch uitzicht. 

Lommel, de Reus van bosland

In het grootste aaneengesloten natuurgebied van Vlaanderen vinden we de Reus van Bosland terug. Je bereikt een hoogte van 30 meter en hebt een geweldig uitzicht over het hele gebied. Op een heldere dag kan je tot wel 25km ver kijken. Deze kan je alvast toevoegen aan je bucketlist!

Mechelen, Sint-Romboutstoren

Gelegen in hartje Mechelen, vind je deze 97 meter hoge toren. Op een heldere dag kan je de koeltorens van Doel en het Atomium in Brussel zien. Tijdens de beklimming kan je veel leren over de geschiedenis van het gebouw of meedoen aan de zoektochten op iedere verdieping.

Maasmechelen, Connecterra 

In het enige nationale natuurpark van Vlaanderen kan je de oude mijnterrils van Maasmechelen op. Het uitzicht is fenomenaal en wordt omschreven als het mooiste panorama van Vlaanderen. Van hieruit heb je een uitkijk over de diverse bossen, heuvels en meren. Echt de moeite om eens te bezoeken!

Ontdek de mijnterhills van Connecterra in Maasmechelen

Doel, radartoren

Het stadje Doel is niet alleen bekend als spookstad, je vindt er ook een uitkijktoren met een enorm contrast. Aan de ene kant heb je zicht op de rustgevende polders uit het Waasland, aan de andere kant het drukke verkeer van de op één na grootste haven van Europa. Deze wil je vast eens gezien hebben!

Zonhoven, uitkijktoren De Wijers

Deze gloednieuwe toren staat in natuurgebied de platwijers in Zonhoven. Het gebied werd onlangs erkend door Unesco als beschermd erfgoed. Het uitzicht dat je hebt over de honderde vijvers is adembenemend. Deze 15 meter hoge toren is grotendeels in het water gebouwd, wat de ervaring nog unieker maakt.

Brugge, Belfort met Beiaard

Midden in de binnenstad van Vlaanderens mooiste stad staat het Brugs Belfort. De 83 meter hoge toren is beschermd als werelderfgoed en stamt uit de 13de eeuw. Onderweg kun je stoppen in de schatkamer waar in de middeleeuwen de stadskleuren, stadszegels en de stadskas werden bewaard.

Kabelbaan Cordoba

In 1957 werd deze unieke attractie gebouwd door Oostenrijkse Alpenspecialisten. Het doel was om de Vidaigneberg en de Baneberg, gelegen in de Westhoek, met elkaar te verbinden. Deze zetellift geeft je een uniek zicht over de plaatselijke wijnvelden. Mits goed weer kan je de Belgische kust zien. Aan het einde van de tocht staat de huisbereide Picon je op te wachten. Klinkt geweldig, toch?

Ontdek kabelbaan Corboda aan de westhoek met je eigen ogen

Tielt-Winge, Vlooybergtoren

Het meest originele ontwerp vinden we terug in Tielt-Winge. De Vlooybergtoren, onder meer bekend van Callboys,  zweeft letterlijk over het landschap. Als je naar het Oosten kijkt, kan je de Limburgse koolmijnen zien.  

Diksmuide, IJzertoren

De IJzertoren in Diksmuide is naast een uitkijktoren ook een vredesmonument. Gesitueerd aan de stroom ‘de IJzer’ herdenkt het de gesneuvelde soldaten en burgers uit wereldoorlog I. Bovenaan het monument staat, in de 4 talen van de deelnemende partijen, de zin ‘nooit meer oorlog’. Ook staat het symbool voor de politieke manifestatie tegen oorlog en voor Vlaams zelfbestuur. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de toren opgeblazen. Later werd ze terug opgebouwd.

Ontdek de IJzertoren in Diksmuide met je eigen ogen

Hopelijk ontdek je het uitzicht van deze Vlaamse parels binnenkort met je eigen ogen!

Previous ArticleNext Article
NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *