15 wereldberoemde Belgen 0

boeken

België is misschien niet het grootste land op de wereldkaart (zelfs verre van) maar, we hebben toch flink wat wereldberoemde personen geproduceerd! Op het gebied van uitvindingen, wetenschap en ontdekkingen, maar ook op het gebied van sport en kleinkunst. We hebben een top 15 voor je samengesteld met de meest opvallende wereldberoemde landgenoten die hebben geleefd of nog steeds rondlopen op aarde.

1. Peter Paul Rubens: de wereldberoemde Vlaamse barokschilder uit Antwerpen waarvan zijn werken vandaag de dag nog steeds geliefd zijn.

2. Urbain Servranckx (Urbanus): wie kent hem niet? Belgisch meest geliefde komiek, zanger, acteur en tekenaar.

3. Adolphe Sax: de uitvinder van de saxofoon in de 19de eeuw was afkomstig uit Dinant.

4. Jean-Claude van Damme: uiteraard kan deze wereldberoemde filmacteur niet in ons lijstje ontbreken. Jean-Claude is een Belgische acteur die met name bekend is geworden door de actiefilms waarin hij speelde.

5. Jozef de Veuster: beter bekend als Pater Damiaan, een Belgische pater en missionaris die bekend werd om zijn werk met leprapatiënten. Hij is ook heilig verklaard.

6. Hugo Claus: bekend schrijver, dichter en kunstenaar. Een van zijn bekendste werken is: Het jaar van de kreeft.

7. Maurice Maeterlinck: ook een Belgische dichter en schrijver die in 1911 zelfs de Nobelprijs voor literatuur ontving.

8. Jan Ceulemans: topvoetballer die vooral bekend is door de seizoenen die hij speelde bij Club Brugge.

9. Kim Clijsters: als we dan toch in de sporthoek zitten, dan mag onze Belgische trots op de tennisbaan zeker niet ontbreken.

10. Georges Prosper Remi aka Hergé: de tekenaar van de wereldberoemde Kuifje stripboeken.

11. Willy Vandersteen: als we het over bekende stripverhalen hebben dan mag Willy Vandersteen zeker niet ontbreken. Hij is natuurlijk dé tekenaar van de Suske en Wiske stripboeken.

12. John Joseph Merlin: eentje uit de oude doos. John Joseph uit Hoei is de ontwerper van de eerste rolschaatsen in de 18de eeuw.

13. Lambert Adolphe Quetelet: een Belgische wiskundige die de Body Mass Index (BMI) heeft bedacht.

14. Ferdinand Verbiest: deze Vlaamse Jezuïet zou de eerste automobiel die op stoom liep hebben ontworpen.

15. Tot slot, Robert Cailliau: deze Belgische computerwetenschapper heeft geholpen met de ontwikkeling van het World Wide Web! Dankzij hem kunnen wij nu deze leuke lijstjes op het internet plaatsen (en kan jij deze lezen!)

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *