Dit zijn de 10 mooiste kastelen in Vlaanderen 0

kasteel

België heeft niet voor niets de grootste kasteel dichtheid ter wereld. Omdat ons kleine landje in 1830 is ontstaan, zijn de meeste kastelen relatief nieuw en worden ze ook wel paleizen genoemd. Deze werden vroeger talrijk gebouwd omdat België geen stabiele locatie was. De Lage Landen bestonden in de middeleeuwen uit ongeveer 17 verschillende provincies, die zich in verschillende staten van disharmonie bevonden. Het noorden van België, voorheen het graafschap Vlaanderen, kende veel welvaart en rijkdom. Wil jij de geschiedenis van België opsnuiven terwijl je de prachtige architectuur kan bewonderen en de duurste tuinen bewandeld? Lees dan verder want wij hebben voor jou de mooiste kastelen in Vlaanderen op een rijtje gezet!

Het kasteel van Groot-Bijgaarden

Chateau de Grand-Bigard of het kasteel van Groot-Bijgaarden ligt aan de rand van Brussel. De tuin van het kasteel is alleen maar in april open, er bloeien dan 1 miljoen voorjaarsbollen en je vindt er een brede waaier aan kleuren terug. Elk jaar worden er meer dan 400 soorten bloemen geplant. Je vindt er hyacinten, narcissen, viooltjes, rododendrons en azalea’s terug. Ook de tulp mag niet ontbreken, het is zelfs een van de meest overheerdense bloemen in de tuin. Dit Brusselse kasteel heeft the best of both worlds want naast zijn tuin heeft het ook een prachtige architectuur.

Het Gravensteen

Dit kasteel is ideaal als je wat meer over de Belgische geschiedenis te weten wil komen. Het Gravensteen is gelegen in Gent en werd in 1180 gebouwd door graaf Filips van de Elza. Het kasteel is al voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo was het tot de 14e eeuw de hoofdzetel van de graven van Vlaanderen, daarna werd het gebruikt als gevangenis en gerechtsgebouw, maar het raakte mettertijd in verval. Het paleis werd overgedragen aan de stad Gent en de renovatie begon in 1885. Het is nu een museum waar je verschillende folter voertuigen terug kan vinden.

Het kasteel van Ooidonk

Het fort van Ooidonk werd in de jaren 1200 gebouwd om de stad Gent te beschermen. Het is toen meermaals verwoest en werd voor het laatst heropgebouwd toen het in 1579 afbrandde. Je kan het kasteel bezoeken van 1 april tot 15 september en de Franse tuin kan je het hele jaar door bezichtigen. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard tijdens de lente of zomer!

Kasteel van Gaasbeek

Het kasteel dateert uit 1300 en werd gebouwd om Brussel te beschermen. Het heeft drie wachttorens waar je van een prachtig uitzicht kan genieten. Als je fan bent van de bekende Belgische stripreeks De schat van Beersel, ken je dit kasteel ongetwijfeld. Ben jij een fijnproever? Dan ben je ook hier aan het juiste adres. Het restaurant is de ideale plek om in de zomer van een lekkere lunch te genieten.

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *