4 locaties in Oost-Vlaanderen die je moet bezoeken 0

gent

Oost-Vlaanderen staat vooral gekend voor de bekende toeristenstad Gent, maar deze provincie heeft zoveel meer te bieden. Er is een rijkdom aan architectuur en het heeft een rijke geschiedenis van een bloeiende handel in de textielindustrie. Daarom hebben wij voor jou 4 must-visit locaties op een rijtje gezet!

Gent

Gent is dé parel om te bezoeken in Oost-Vlaanderen. Ondanks dat het er vaak relatief rustig is, in vergelijking met Brugge of Antwerpen, belooft een verblijf van een aantal dagen grote ontdekkingen! Net als Brugge zijn er prachtige gebouwen waaronder de kathedraal die doet herinneren aan de rijkdom van de middeleeuwse stad. Bezoek zeker het indrukwekkende kasteel van de Graven van Vlaanderen dat dateert uit de 12e eeuw. Het wordt omgeven door een gracht in een idyllische omgeving. Naast prachtige gebouwen zijn er ook tal van musea die een bezoekje waard zijn. Zo heb je het MSK en SMAK, waar meesterwerken van Van Eyck, Rubens en zelfs Magritte te zien zijn. Ten slotte is de stad de nieuwe gastronomische plek voor jonge mensen die een gezonde levensstijl willen. Er zijn tientallen restaurants die de lekkerste vegetarische en vegan gerechten serveren. Wedden dat je niet teleurgesteld zult zijn in deze citytrip?

De Verbeke Foundation

Dit museum in Kemzeke is adembenemend en zelfs dat is een understatement. Je vindt er gekke en ongewone kunstwerken terug. De eigenaar is gepassioneerd door hedendaagse kunst en heeft zijn oude bedrijf omgebouwd tot een unieke plek om kunstenaars te exposeren. De stichting omvat alle periodes van hedendaagse kunst tot dadaïsme tot biokunst. Een ervaring die je niet snel zal vergeten!

Oudenaarde

Deze stad is een stop waard vanwege het grote plein en de oude gebouwen die variëren van middeleeuws en barok tot klassiek. Het geheel wordt gedomineerd door het belfort en het gotische stadhuis dat ongetwijfeld het mooiste gebouw van de stad is. Volg ook een rondleiding door het MOU-museum in de 14e-eeuwse lakenhal om de geschiedenis van de Vlaamse Ardennen en de traditionele wandtapijten van de stad te ontdekken. Sluit je uitstap af met de wandeling ‘Oudenaarde door de eeuwen’, ontworpen door de stad zelf.

Aalstcarnaval

Aalst is een relatief kleine stad, genesteld aan de oevers van de rivier de Dender. Deze stad wordt vaak doorkruist als je naar de naburige steden Gent en Brussel gaat, maar mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Tot de hoogtepunten van de stad behoren grote musea en kunstgalerijen, prachtige gotische architectuur en natuurlijk, het jaarlijkse carnaval. Het carnaval van Aalst is een 600 jaar oud feest ritueel dat elk jaar drie dagen lang plaatsvindt. Op straat komt de hele bevolking verkleed samen om feest te vieren. Het voordeel van deze stad is dat het alle charme en verfijning van andere Belgische steden heeft, terwijl ze minder bevolkt en minder duur is. 

Nu heb je zeker genoeg inspiratie voor je volgende citytrip in eigen land!

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *