Waarom Vlamingen trots moeten zijn op hun hoofdstad 0

het Jubelpark in Brussel, waarom Vlamingen trots moeten zijn op hun hoofdstad Brussel

Wist jij dat Brussel, naast de hoofdstad van België, ook de hoofdstad van Vlaanderen is? Het wordt zelfs gezien als de facto hoofdstad van Europa. Brussel is een belangrijke plek op de wereld, een plek die thuis biedt aan verschillende culturen en gemeenschappen. Onze hoofdstad staat voor meer bekend als de Brusselse wafels, Manneken Pis en het Atomium. Hieronder vind je enkele redenen waarom Brussel echt wel een stad is om trots op te zijn, want Brussel is ruw, echt en vooral uniek.

Het hart van de Europese Unie ligt in Brussel

Wist jij dat het Europees continent hoofdzakelijk bestuurd wordt vanuit Brussel? In onze hoofdstad hebben de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie, de NAVO en het Europees Parlement hun hoofdzetel. Met meer dan 2.250 verschillende hoofdkantoren is Brussel dé thuisbasis van meer internationale verenigingen dan eender welke stad ter wereld!

Brussel zit in de top 10 groenste steden van Europa

Er zijn niet veel Europese steden die groener zijn dan Brussel. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de verschillende stadsparken en het Zoniënwoud. Deze laatste is een ruim uitgestrekt beukenbos gelegen aan de rand van Brussel dat zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De steden die vooraf gaan, komen voornamelijk uit Scandinavië. 

Grand Place in Brussel is het mooiste plein ter wereldde Grote Markt in Brussel

Door verschillende reissites en bevragingen bij toeristen wordt de Grote Markt in Brussel gezien als het mooiste plein ter wereld. Vooral de architectuur van de gebouwen rond het plein spreekt tot de verbeelding. Iedere twee jaar wordt dit plein omgetoverd tot een bloementapijt, wat de Grote Markt nog unieker maakt.

De Brusselse keuken is wereldwijd gegeerd

De Belgische keuken wordt wereldwijd geapprecieerd en Brussel heeft daar zeker zijn aandeel in. Naast verschillende brouwerijen is Brussel ook de bakermat van de Brusselse wafel en van de klassieke Belgische chocolade. Door het koloniaal verleden met Congo begonnen Belgen al vroeg met de import en bereiding van Cacao. Om echte ‘Belgische’ chocolade te produceren moet je product uit minimum 70% cacao bestaan en voor 100% uit cacaoboter. Zeer uniek in de wereld, maar vooral enorm lekker.

Brussel is een diverse open-minded stad

Brussel wordt door heel wat internationale mensen gezien als een open-minded stad. Deze stad is een thuis voor mensen van alle geslachten, afkomsten, geloofsovertuigingen en sexuele geaardheid. Deze vibe merk je niet alleen op bij de lokale bevolking, maar ook aan bijvoorbeeld de graffiti op de muren. Kussende mannen of een tekening over seksuele gelijkheid kan je op iedere hoek van de straat tegenkomen. 

Brussel is wereldtop voor kunst

België is het land met de meeste kunstverzamelaars in verhouding tot het aantal inwoners. Brussel doet hier zeker haar duit in het zakje. Naast verschillende musea en kunstenaars die hier geboren zijn, heeft de stad ook een buitenlandse specialiteit. Om Afrikaanse kunst te bewonderen zit je nergens beter dan in onze eigen hoofdstad.

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *