De verborgen parels van Vlaanderen 0

De verborgen parels van Vlaanderen

Vlaanderen heeft veel mooie en bekende plekken, denk maar aan Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen. Mensen van over de hele wereld trekken naar ons land om deze plekken te ontdekken. De overige, minder bekende, plaatsen laten ze vaak links liggen. In dit artikel vertellen we meer over de verborgen parels van Vlaanderen, want die zijn echt wel de moeite! Ken jij ze allemaal?

De vergeten steden

Kortrijk:

Met net geen 80.000 inwoners is Kortrijk geen kleine of onbekende plek in Vlaanderen. Prachtige plekken zoals: de Grote Markt met het Belfort, de prachtige Broeltorens aan de Leie en Het begijnhof zijn hier te vinden. Heb je meer interesse in geschiedenis? Ontdek dan in het museum Kortrijk 1302 alles over de Guldensporenslag. Je kan hier ook altijd genieten van een dagje shoppen in de bekende winkelstraten. Maar ondanks zijn schoonheid valt de toestroom van toeristen hier best mee. 

Mechelen:

Midden tussen de twee belangrijkste Belgische steden Brussel en Antwerpen ligt Mechelen. Identiek aan Kortrijk is het met zijn 72.000 inwoners geen onbekende maar tevens ook geen toeristische stad. Ontdek in Mechelen het meest unieke stadhuis van Vlaanderen. Het is namelijk opgetrokken uit 3 verschillende delen in 3 verschillende bouwstijlen, elk uit andere periodes. Bezoek ook zeker het symbool van de stad: de Sint-Romboutskathedraal. Je kan de toren beklimmen door de 538 treden naar boven te stappen. Je hebt dan vanop 97 meter hoogte een prachtig uitzicht over de Mechelse skyline. Andere trekpleisters zijn o.m. De Brusselsepoort, De Onze-Lieve-Vrouwe-Over-de-Dijlekerk, de Grote Markt, Kazerne Dossin, De Ijzerenleen, of de Vismarkt. Is dit alles niets voor jou? Maak dan een gezellig boottochtje over de Binnendijle.

Onze eigen natuur

Hou je meer van de Vlaamse natuur? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in deze twee natuurgebieden. In beide beleef je de mooiste fiets- en wandel ervaringen in Vlaanderen!

Nationaal park Hoge Kempen:

Het enige nationale park van Vlaanderen strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal. In dit natuurgebied vind je niet alleen prachtige meren en rivieren maar ook paarse heide, uitgestrekte dennenbossen en duinen. Voor ieder wat wils!

Bosland:

Het grootste natuurgebied van Vlaanderen staat onder meer bekend als de thuisbasis van de Vlaamse wolvenroedels. Het gebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten Peer, Lommel, Pelt, en Hechtel-Eksel. Naast de verschillende georganiseerde activiteiten door Bosland, kan je in deze gevarieerde landschappen ook zelf op onderzoek gaan. Je vindt hier voornamelijk naaldbossen maar ook diverse heide, landduinen, graslanden, meren en rivieren. Midden in het hart van Bosland ligt ‘Fietsen door de Bomen’, dat in 2020 nog de international Design award in Los Angeles, de New York Dezeen Award voor beste architectuur wereldwijd en het Duitse Iconic Award won. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen!

Previous ArticleNext Article
LOKAAL, NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *