Belgische festivals zijn de beste ter wereld – dit is waarom! 0

festival

Als er iets is wat Vlamingen goed kunnen dan is het wel feest vieren en feesten organiseren. Er is geen enkel land dat zoveel grote festivals organiseert met zoveel bekende artiesten. Niet alleen qua hoeveelheid festivals is België een ware topper, maar ook op het gebied van verscheidenheid. Of je muzieksmaak nu populaire popmuziek betreft, dubstep, bass, hiphop of juist hard rock of metal, we hebben hier zeker een festival dat volledig past binnen jouw favoriete genre. België mag zich een waar festivalland noemen en daar zijn we trots op!

Wat dacht je bijvoorbeeld van het wereldbekende Rock Werchter? Ieder jaar trekken festivalliefhebbers in de zomer naar Werchter om te genieten van de grootste line-up en het prachtige festival- en campingterrein. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn in je leven.

Hetzelfde geldt voor het razendpopulaire Tomorrowland. Hier komen de grote namen als Armin van Buuren, Martin Garrix en Marshmello voorbij. Het bijzondere aan Tomorrowland is ook de hele experience. Vanaf de aankoop van het ticket kan je je al een sprookjesachtige wereld wanen. Niets is te gek voor dit festival. Qua aankleding, vuurwerk en andere acts is er geen enkele concurrentie voor Tomorrowland.

Voor Rampage open air reizen we naar Lommel. Dit is het grootste Drum&Bass en dubstep festival in de wereld. Het festival biedt diverse podia, meer dan 150 artiesten, verschillende campings en leuke extra’s zoals een silent disco’s en zwembaden aan. Kortom, een hele beleving waar je bij wilt zijn.

festivalEn dan is het natuurlijk tijd voor een echte klassieker die we allemaal wel kennen: Pukkelpop in Hasselt! Ieder jaar wordt er weer voor een zorgvuldig samengestelde line-up gezorgd met voor ieder wat wils. Voor jong en oud!

Ben je op zoek naar een festival met een wat minder commerciële line-up? Dan is Dour festival helemaal iets voor jou. Of je nu van rock, hiphop of dj’s houdt, ze hebben het hier allemaal!

Tot slot nog een topper voor onze Hardrock en Metal fans. We hebben het natuurlijk over Alcatraz festival! Met snoeiharde gitaren en hevige drums, kom je hier geheel aan je trekken. Op naar Kortrijk dus deze zomer!

Wil je je horizon wat verbreden en kijken wat andere landen te bieden hebben op het gebied van festivals? Denk dan eens aan Burning Man Festival in de U.S.A., Glastonbury Music Festival in de U.K., Songkran Festival in Thailand, Sziget in Hongarije, Holi Festival in India, Braziliaans Carnaval, Oktoberfest in Duitsland of Coachella in de U.S.A. Hier ga je gegarandeerd de tijd van je leven hebben!

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *