6 gratis activiteiten om te doen in Brussel 0

Brussel

Na het proeven van alle frietjes, wafels en biertjes die Brussel te bieden heeft, heb je misschien niet veel geld meer over. Dit is geen probleem want er zijn nog veel andere gratis activiteiten die je kan doen in Brussel. Wij hebben voor jou onze favoriete activiteiten op een rijtje gezet.

Bezoek de Grote Markt

De Grote Markt is een van de parels van Brussel en staat bekend om zijn decoratieve en esthetische rijkdom. Het staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Het plein wordt omringd door gildehuizen, het stadhuis en het Koningshuis. Het hele jaar door vinden hier verschillende gratis evenementen plaats, zoals de kerstmarkt, het bloementapijt, het bierfestival en nog veel meer.

Maak een wandeltocht met een gids

Verschillende organisaties bieden gratis wandelingen aan in Brussel, zoals Viva’s Tours en Sandemans. Deze tours worden geleid door jonge vrijwilligers die graag hun passie voor Brussel delen. Geen zorgen,  ze zullen je niet vervelen met lange historische verhalen en architecturale details. Ze geven je basisinformatie over historische plaatsen en vullen dat aan met leuke weetjes, anekdotes en suggesties over de beste bars en restaurants in de stad. Je kan ze op het einde bedanken door een fooi te geven

Kijk naar de zonsondergang

Een van de beste gratis dingen om te doen is de zonsondergang bekijken. Brussel heeft een aantal prachtige uitkijkpunten, zoals Place Poelaert voor een panoramisch uitzicht over de stad. Je kan zelfs het Atomium in de verte zien. Een ander mooi uitkijkpunt is de Kunstberg, je vindt hier één van de meest iconische uitzichten over het stadscentrum terug. Welke plek je ook kiest, neem wat lekkers mee en geniet van het uitzicht!

Bezoek gratis musea

Verschillende musea zijn de eerste zondag van de maand gratis. Je kan op de website van de Brusselse Musea in de FAQ-sectie zien welke dat zijn. Of je nu van kunst of dieren houdt, voor ieder is er wel iets te vinden. Enkele van de bekendste musea, die je gratis kan bezoeken, zijn het Muziekinstrumentenmuseum in een authentiek art-nouveau gebouw, het Museum van Oude Meesters met werken van beroemde schilders als Rubens, Bosch en Breughel, en het Museum voor Natuurgeschiedenis met grote skeletten van dinosaurussen. 

Picknick in een park

Het leuke aan Brussel is dat je nooit ver hoeft te gaan om een park te vinden. Het Kruidtuinpark kan worden beschouwd als het kleine broertje van Central Park in New York. Het is de long van de stad omgeven door indrukwekkende wolkenkrabbers. Jubelpark is een ander groot park met arcades in het midden. In de zomer vinden hier ook veel gratis evenementen plaats, zoals concerten, workshops of filmvoorstellingen. 

Ga windowshoppen in Galeries Royales Saint-Hubert

Galeries Royales Saint-Hubert is een prachtige glazen winkelgalerij. Je kan op deze geweldige plek wegkwijlen bij decadente chocolaatjes en chique accessoires. De chocolatiers hebben hun winkels ingericht als juweliers van topklasse. Als het weer niet meezit is dit de place to be.

Met deze tips heb je zeker genoeg inspiratie voor je volgende trip naar Brussel!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *