4 tips om buiten en binnen beter gescheiden te houden 0

Shoenen op de Mat, bij de Deur

Wie een huis of appartement heeft begrijpt wanneer we zeggen dat het belangrijk is om een duidelijk scheidign te hebben tussen binnen en buiten. Tenzij je de hele dag zin hebt om viezigheid van buiten binnen op te moeten ruimen, is het fijn om een duidelijke scheiding te hebben. Deze scheiding zal niet alleen viezigheid tegen gaan, maar ook een gevoel van privacy en veiligheid geven. Daarnaast kan het ook helpen om energie te besparen en geluidsoverlast te verminderen. In dit artikel delen we vier handige tips om buiten en binnen beter gescheiden te houden.

Gebruik rolluiken op maat

Rolluiken zijn de ideale dingen om binnen en buiten duidelijk gescheiden te houden. Je kunt 

rolluiken op maat bestellen om de afscheiding tussen binnen en buiten te optimaliseren. Rolluiken kunnen helpen om de temperatuur in je huis te reguleren, geluidsoverlast te verminderen en privacy te bieden. Daarnaast kunnen rolluiken ook helpen om inbrekers buiten de deur te houden. Rolluiken kunnen op bijna ieder raam geplaatst worden waardoor je zeker weet dat de luiken perfect passen. 

Plaats een deurmat

Wanneer je van buiten komt neem je allemaal viezigheid mee. Een eenvoudige manier om dit te voorkomen is door een deurmat te plaatsen. Een deurmat zorgt ervoor dat vuil en stof niet naar binnen worden gelopen, dit scheelt weer een schoonmaak sessie. Daarnaast kan een deurmat ook helpen om vocht buiten te houden en te voorkomen dat mensen uitglijden wanneer ze naar binnen lopen. Kies voor een stevige deurmat die vuil en vocht goed absorbeert en makkelijk schoon te maken is.

Creëer een overdekte entree

Het overdekken van de entree kan ook helpen om buiten en binnen te scheiden. Door een afdak of luifel boven de voordeur te plaatsen, zorg je ervoor dat bezoekers droog kunnen staan en niet direct naar binnen kijken. Deze overkapping zal helpen om extra privacy en veiligheid toe te voegen aan je woning. Daarnaast beschermt een overdekte entree je ook tegen regen, sneeuw en harde wind, waardoor de kans op schade aan je huis wordt verkleind.

Maak gebruik van raamdecoratie

Raamdecoratie kan ook helpen om buiten en binnen beter gescheiden te houden. Kies voor gordijnen, jaloezieën of shutters die je eenvoudig kunt sluiten wanneer je meer privacy of bescherming tegen fel zonlicht wil. Door leuke gordijnen op te hangen zal de kamer er mooi uitzien terwijl deze ook functioneel zijn. Je kunt hierdoor zelf bepalen hoeveel licht en warmte er naar binnen komt, en voorkom je dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. Daarnaast kunnen gordijnen en jaloezieën ook helpen om geluidsoverlast te verminderen en de akoestiek in huis te verbeteren.

Previous Article
Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *