Bouwen en verbouwen als doe-het-zelver 0

Bouwen en Verbouwen Doe-Het-Zelver

Wanneer je een beetje handig bent, is het fijn om zelf de handen uit de mouwen te steken wanneer je gaat bouwen of verbouwen. Wist je trouwens dat er veel meer dingen zijn die je zelf kunt doen dan je zelf zou denken? Als je er de tijd voor hebt, kun je heus wel meer dan zelf schilderen of stopcontacten installeren. Hier lees je welke klusjes makkelijker zijn dan je eerst gedacht had.

Vloeren leggen

Vloeren leggen hoeft niet altijd door een professional te gebeuren. Wanneer je bijvoorbeeld je vloer wil gaan betegelen of laminaat wil leggen, kun je dit gemakkelijk zelf doen. Er staan tal van tutorials online die je uitleggen met welke technieken en met welke handige hulpmiddeltjes je zelf aan de slag kunt gaan.

Elektriciteitswerken

Werken uitvoeren aan je elektriciteit vraagt een beetje kennis van elektrotechniek, maar eens deze aanwezig is, kun je zelf beginnen klussen. Uiteraard is het belangrijk dat je dan steeds een professionele elektricien contacteert wanneer je vragen of twijfels hebt. Maar wanneer je zelf voldoende onderbouwd bent als het op elektriciteit aankomt, kun je zelfs zonder professionele hulp je eigen zekeringkast in elkaar zetten en installeren. Dat is gemakkelijker dan het lijkt. Je kunt online tutorials vinden om je op gang te zetten, of je laat je assisteren door de online professionals van Elektramat België. Wanneer je gebruik maakt van de zekeringkast generator, zet Elektramat je zekeringkast in elkaar en wordt ze naar je thuis of je werf verzonden. Het enige wat jij dan nog moet doen, is ze installeren. Wil je graag alles zelf doen? Dan kun je op de website van Elektramat alle benodigdheden bestellen om vlot aan de slag te gaan.

Je dak isoleren

Ook je dak isoleren kun je gemakkelijk zelf doen, zeker wanneer het om een schuin dak gaat. Je mag dan wel alleen met isolatieplaten en isolatiewol werken. Inblaas- of spuitisolatie mag alleen gebruikt worden door een professional. Wanneer je zelf je dak gaat isoleren, kun je dit zowel van binnenuit als van buiten uit doen. Het is het gemakkelijkst om een hellend dak van binnenuit te isoleren. Je brengt het isolatiemateriaal dan aan tussen de draagbalken van je dak. Eventueel kun je ze daar nog vastnieten of vastspijkeren. Vergeet niet om je isolatie vervolgens luchtdicht af te werken met behulp van een dampscherm.

Wanden plaatsen

Echt metselwerk laat je best over aan een metselaar, maar zelf een muur van Gyproc plaatsen kun je zeker zelf doen wanneer je handig aangelegd bent. Informeer je voordien goed over de juiste materialen en werkwijze, zodat je doordacht te werk kunt gaan. Zo is het heel belangrijk dat je voor vochtige ruimtes Gyproc platen gebruikt die vochtbestendig zijn. Soms is het ook nuttig om een OSB-plaat achter je Gyproc wand te plaatsen. Ook voor deze klusjes vind je veel handige tutorials online.

Previous ArticleNext Article
Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *