Zorg voor de perfecte afwerking van je gazon 0

Grasmaaier

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, het is belangrijk dat deze ook onderhouden wordt. In de winterperiodes heb je hier niet zoveel werk aan, maar zodra de zon begint te schijnen, schiet het gras van je gazon ook de hoogte in. Door het zonlicht krijgt de bodem meer voedingsstoffen waardoor het gras dus sneller groeit. Hierdoor moet je in de zomer bijna wekelijks je gras afrijden. Niet iedereen heeft even groene vingers waardoor het vaak als een last wordt beschouwd. Gelukkig zijn er vandaag de dag enkele tips die je helpen bij het onderhouden van je tuin. 

Kies voor een robotmaaier

Het gras afrijden kan een hele klus zijn wanneer je een grotere tuin hebt. Zeker wanneer dit elke week of om de twee weken moet gebeuren. Gelukkig bestaan er tegenwoordig robotmaaiers. Zij rijden je gras af zodat je het zelf niet meer moet doen. Het enige wat je moet doen, is op voorhand het gebied afbakenen dat de robotmaaier moet afrijden. Zodra hij aan de rand van het gebied is, weten robotmaaiers dat ze moeten draaien. Daarnaast zijn ze ook uitgerust met sensoren die hen waarschuwen wanneer ze bijvoorbeeld een lager gelegen stuk grond naderen. Hierdoor weet het toestel ook dat het moet uitwijken. Belangrijk ook is dat je bij een robotmaaier het docking station op een open plaats zet. Zodra het gras volledig is afgereden, gaat het toestel automatisch terug naar het station om terug op te laden. Zorg ervoor dat er geen struiken in de buurt staan of dat het station in een vernauwing ligt in je tuin.

Gebruik af en toe een verticuteermachine

Een verticuteermachine kan of mag niet vergeleken worden met een gewone grasmachine ondanks dat het er misschien wel een beetje op lijkt. Wanneer je je gras afrijdt, blijft er, afhankelijk van het type machine dat je gebruikt, altijd wat gras liggen op je gazon. Wanneer dit dood gras laag na laag blijft liggen, komen er geen voedingsstoffen meer in je grond terecht. Het wordt namelijk allemaal tegengehouden door de laag van dood gras. Om te vermijden dat je grond te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan je gebruik maken van een verticuteermachine. Door met deze machine over je gazon te gaan, wordt de laag weggehaald en krijgt je bodem als het ware terug verse lucht. Zo kunnen de wortels terug opnieuw groeien en blijft je gras gezond. Je zou kunnen denken dat het juist goed is dat het dood gras blijft liggen zodat het ervoor zorgt dat nieuw gras niet meer groeit en je dus het gras niet meer moet afrijden. Toch wordt dit niet aangeraden omdat een dode grond ook zal leiden tot bruin gras waardoor het uitzicht van je tuin niet aangenaam is.

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *