De autovakantie: terug van weggeweest 0

Na twee jaar pandemie, lockdowns en regels is de lust om eropuit te trekken heviger dan ooit. Maar niet voor iedereen hoeft dit even ver te zijn. Veel mensen hebben weer ontdekt dat dichtbij in eigen land of in Europa net zo leuk kan zijn en misschien wel veel minder stressvol. Geen overvolle vliegvelden, lang wachten en opgepropt in een vliegveld, maar gewoon met het eigen gezin in de wagen. Maar hoe bereid je je het beste voor?

Een degelijke wagen

Ben je van plan om behoorlijke afstanden te maken, maar heb je een versleten bak die die afstand niet meer aankan? Zorg dan eerst voor een degelijke auto. Een echte familiewagen die zeer geschikt is voor een autovakantie vind je zeker bij Volkswagen, bekend om kwaliteit en degelijkheid. Bekijk de stock vw om het beste model te vinden voor jouw reis.

Hou het veilig

Veiligheid hoort voorop te staan bij elke autovakantie. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het helaas. Indien mogelijk zorg je voor een bijrijder zodat de lange reistijd verdeeld kan worden over twee of zelfs drie personen. Lukt dit niet, plan dan voldoende pauzes in of overnacht ergens onderweg. Dit hoort allemaal bij het avontuur tenslotte! Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden onderweg. Rijden door hevige stormen of regenbuien is thuis al lastig genoeg, laat staan in een vreemde omgeving.

Zorg voor voldoende afleiding

Reis je met kinderen? Dan zorg je het beste dat zij zichzelf bezig kunnen houden tijdens de lange rit. Voldoende spelletjes, kussens en dekens voor als ze willen slapen en een goede playlist die bij iedereen in de smaak valt zijn essentieel. Veel ouders onderschatten hoe vermoeiend reizen in de auto kan zijn, en al helemaal als kinderen lastig worden. Nog wat nood aan enkele tips? In dit artikel in de Standaard geeft Maaike Van Melckebeke enkele tips zoals een “autoslinger” waar je om activiteiten en spelletjes aan vasthangt die ze om het uur mogen openen, zoals een cadeautje, een raadsel of kaartspelletje. Voorkomen is beter dan genezen!

Denk aan je budget

Dus je bespaart op vliegtickets en parkeerplaats op het vliegveld, maar dit betekent niet dat je ook goedkoper uit bent aan het einde van de rit. Begin met een goede deal te zoeken voor de auto waarin je gaat rijden. Koop bijvoorbeeld een tweedehands auto in Hasselt, waar je een enorm aanbod vindt in alle prijsklassen. Wanneer je je route uitstippelt, vermijd dan zoveel mogelijk tolwegen. Dit kan namelijk aardig in de papieren lopen. Je doet misschien iets langer over je reis door ze te vermijden, maar je ziet tegelijkertijd wel veel meer van het landschap. Ook tanken plan je het beste van tevoren, omdat de prijzen erg kunnen verschillen van land tot land.

Previous ArticleNext Article
Travel ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *