Dit zijn de mooiste wandelroutes in Vlaanderen 0

natuur

In België zijn er een aantal verborgen parels voor natuurliefhebbers te vinden. Met een prachtige kustlijn en een glooiend landschap is wandelen in ons kleine landje ondergewaardeerd en zeker de moeite waard. 

Het Zwin

 

Het Natuurpark Zwin ligt dicht bij Knokke Heist en wordt vaak beschouwd als één van de beste badplaatsen van België. Deze wandelroute neemt je mee naar het toevluchtsoord van verschillende soorten vogels, zo kan je er onder andere ooievaars en trekvogels spotten. De route begint en eindigt bij het gerenoveerde bezoekerscentrum van het Zwin en passeert mooie uitzichtpunten waar je de stranden kan bewonderen.

Vlaanderenroute

Deze langeafstandsroute is deel van een netwerk van wandelpaden. Ze doorkruisen België en verbindt het met zijn Europese buren. Deze route strekt zich uit van het uiterste westen tot het uiterste oosten van België. In het oostelijke deel loop je door landelijke landschappen en in het westelijke deel loop je door stedelijke gebieden. Als je deze route hebt afgelegd, zie je de verscheidenheid die ons kleine landje te bieden heeft.

Wandelroute Scheldeland

Wandelroute Scheldeland maakt deel uit van de pan-Europese GR 122 route, die ook deel uitmaakt van de Camino de Santiago pelgrimsroute. Het Vlaamse gedeelte van het pad start in Hulst en geeft je een kijkje in de geschiedenis. Zo zie je verschillende slagvelden van tijdens de oorlog.

Kempen-Maaspad

Het Kempen-Maaspad maakt deel uit van de GR 561 pelgrimsroute en brengt je tot in Nederland. Net als bij de andere GR routes kan je ervoor kiezen om slechts een deel van het traject af te leggen, hoewel degenen die het einde halen beloond worden met het schilderachtige stadje Diest.

Vlaams-Brabantse Trail

Ben je op zoek naar een lange wandeltocht? Dan is dit de ideale route voor jou! Deze idyllische route brengt de mooiste delen van Vlaanderen samen. De route loopt van Diest naar het zuiden, om Leuven heen, en eindigt in het stadje Geraardsbergen.

Hageland rondwandeling

Deze 11-daagse trektocht door Vlaanderen begint en eindigt in Leuven. Het Hageland is een mooie, heuvelachtige streek, deze wandeling is een mix van geleidelijke hellingen en vlak land. De route loopt door velden, bossen en zelfs door pittoreske fruitboomgaarden en wijngaarden. Laat je verleiden en las een pitstop in om de lokale lekkernijen te proeven!

Vlaamse Ardennen Trail

De Vlaamse Ardennen van Oost-Vlaanderen omvat vele uitkijkpunten waar je een panoramisch zicht hebt van het golvende landschap. Op deze route volg je wegen, voetpaden en zelfs af en toe een fietsroute, waardoor het pad afwisselend en boeiend blijft om te volgen. 

Ijzerpad

Deze route ligt tegen de Franse grens en loopt, zoals de naam zegt, langs rivier de Ijzer. Op het Ijzerpad word je geconfronteerd met hoog water, natte weiden en eenzaamheid. Afhankelijk van het weer moet je door met water doordrenkte paden wandelen, maar de eindeloze stroom vogels en de prachtige uitzichten belonen de inspanning.

Het beste van alles is dat je na een lange wandeling je voeten omhoog kan leggen en kan genieten van traditionele Belgische wafels. Bewandel zeker eens één van deze routes, het zal zeker de moeite waard zijn!

 

Previous ArticleNext Article
NATUUR, Uncategorized ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *