De 3 meest succesvolle Vlaamse ondernemers 0

meeting

We kennen allemaal de voorbeelden van topondernemers zoals Bill Gates, Steve Jobs en social media magnaat Mark Zuckerberg, maar wist je dat ons land ook veel ondernemend talent te bieden heeft? Om je te inspireren hebben we een aantal van de meest succesvolle Vlaamse ondernemers voor je op een rijtje gezet. De rode draad uit hun levensverhaal is met name ‘doen’. Dus als je iets in je hoofd hebt, een tof idee of concept, werk het uit en ga het gewoon doen! Wie weet kunnen we jouw naam dan hier binnenkort ook aan toevoegen en je verhaal delen met anderen.

Anja en Ben Olaerts begonnen hun ondernemersverhaal met een frituur in het Limburgse Opglabbeek. Hun dromen bleken echter verder te reiken dan die van een frituur-snackbar. Het frietkot hebben ze daarom op een gegeven moment gelaten voor wat het was en ze zijn vertrokken naar Indonesië om opnieuw te beginnen. Een avontuur waar veel mensen slechts over durven dromen, maar zij deden het gewoon. Inmiddels zijn de 40-ers eigenaars van de Lombok Lodge in Indonesië en hebben ze ruim 70 mensen aan personeel in dienst. Zij zijn eigenaar van een van de meest luxueuze resorts ter wereld en zijn nog steeds aan het uitbreiden. Soms moet je de stap gewoon durven maken, zo blijkt maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Lombok Lodge (@thelomboklodge)

Ook de 28-jarige Alexander de Cock durfde deze stap te zetten en liet Vlaanderen voor wat het was. De van oorsprong Oost-Vlaming uit Hertsberge is namelijk naar Chili vertrokken om zijn stempel te drukken op duurzame energie. Hij runt inmiddels een van de grootste bedrijven in de zonnepanelen industrie en mag zelfs de president van Chili onder zijn clientèle rekenen. 

Ten slotte delen we nog het verhaal van Dewi van de Vyver. Zij is een van de weinige vrouwen die aan de top van een technologiebedrijf staat. Dat is op zich al een hele prestatie en het vermelden waard. Haar bedrijf Flow Pilots heeft als doel om andere bedrijven zo snel en efficiënt mogelijk digitaal te transformeren. In het Antwerpse technologiebedrijf leidt Dewi ruim 30 mensen, maar ze blijven volop ontwikkelen. Een inspiratie voor allen om je droom achterna te gaan, ook al past die misschien niet in het standaard stereotype!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *