Dit zijn de beste Belgische chocolatiers 0

pralines

In de loop der tijden is “Belgische chocolade” synoniem geworden voor verwennerij van de bovenste plank. Chocolade is één van de grootste industrieën ter wereld en het toeval wil dat enkele van de beroemdste chocolatiers in België gevestigd zijn. Wij hebben voor jou de vier bekendste chocolatiers in België op een rijtje gezet! Lees verder om een voorproefje te krijgen van de rijke smaken en verhalen die ons kleine landje aan de top van de chocolade-industrie hebben gebracht.

Neuhaus

Meer dan 150 jaar geleden begon apotheker Jean Neuhaus zijn geneesmiddelen met chocolade te omhullen om hun onaangename smaak te verbergen. In 1912 vond Neuhaus de praline uit, die uitgroeide tot een van de lekkerste en populairste vormen van chocolade. Waarom is dit zo populair? Het is de eerste keer dat mensen konden proeven van een stuk chocolade met een harde buitenkant en een een zachte, romige vulling. De meest populaire pralinevullingen zijn hazelnoot, karamel en ganache. Vandaag kan je deze nog steeds proeven volgens het originele recept. De oorspronkelijke winkel die in 1857 werd geopend, kan je terug vinden in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in het centrum van Brussel.

Godiva

Godiva is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde fabrikant, maar begon in een kleine boetiek op de Grote Markt, Brussel in 1926. Joseph Draps opende de zaak en koos de naam “Godiva” op basis van de Engelse legende van Lady Godiva, een verhaal dat dateert uit de 13de eeuw. Godiva werkt samen met verschillende chef-koks die hun expertise gebruiken om de meest verfijnde meesterwerken met de beste ingrediënten te creëren. De eerste winkel buiten België was in Parijs in de Rue St. Honoré. Na langzaam bekendheid te hebben verworven bereikte ze zelfs de Verenigde Staten in 1966. Godiva is van Belgische oorsprong, maar is nu eigendom van een Turkse onderneming. Het wordt wel nog steeds in België beheerd en vervaardigd.

Côte d’Or

Charles Neuhaus gebruikte het merk Côte d’Or voor het eerst in 1883. De naam van het merk is geïnspireerd op het land Ghana, dat de belangrijkste bron van cacaobonen is. De chocolaatjes die tegenwoordig worden gemaakt, zijn erg populair en zijn zowel in de supermarkten als in de gespecialiseerde chocoladewinkels te vinden. Het embleem van Côte d’Or toont zijn Afrikaanse wortels. Het is gebaseerd op een postzegel uit Ghana met de iconen van een olifant, een palmboom en piramides. Côte d’Or staat bekend om zijn verscheidenheid aan chocolade, zoals Chokotoff, Les Bouchées, 86% Noir Brut, Melkchocolade, Pure Chocolade, Noir 70% cacao met gekarameliseerde cacaonibs, Melkchocolade met hazelnoten en Lait Intense Mignonnettes. Er is dus voor ieder wat wils te vinden!

Leonidas

Leonidas maakt al meer dan 100 jaar zijn zorgvuldig en prachtige pralines. Ze hebben een ruim en exclusief assortiment van Belgische chocolade, pralines, truffels, sinaasappelschil en marsepein. Het bijzondere aan Leonidas pralines is dat ze uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaan en het omhulsel maken met pure cacao poeder.

België staat om verschillende dingen bekend zoals bier en wafels, maar chocolade is toch veruit het bekendste. Welke chocolatier ga jij als eerste bezoeken?

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *