Hoe je je interieur duurzaam kan moderniseren 0

Interieur Duurzaam Moderniseren

Als je op zoek bent naar een frisse en moderne uitstraling voor je interieur dan is de industriële stijl misschien wel iets voor jou. Deze stijl verwerkt duurzame, sterke en recycleerbare materialen in de meubels. De combinatie van hout, leer, metaal en ijzer zorgt voor een moderne, stoere en frisse uitstraling in huis.

Meubels

De industriële stijl geeft een stoere, maar gestructureerde uitstraling. Omdat het heel no-nonsense is moet je geen print of felle kleuren verwachten. Door de tijdloze stijl te verwerken in je interieur krijg je dus een strak en klassevol gevoel. De neutraliteit die de meubels bieden zorgen ook voor de mogelijkheid om gemakkelijk te combineren. In om het even welke huisstijl, van vintage tot bohemian of eclectisch, vallen er industriële meubels te verwerken. Als je klein wilt beginnen dan kan je decoratie toevoegen zoals boekensteunen, bijzetmeubels en retro-elementen van staal. Typisch aan deze stijl zijn neutrale kleuren, leren banken en stoelen, en heel veel gehard ijzer.

Ben je echt toegewijd aan de stijl en heb je geen zin om te gaan puzzelen? Zorg dan voor de juiste tafel in de eetkamer. Omdat dit zo centraal in de ruimte staat trekt het enorm de aandacht naar zich toe. Een knappe tafel is dus een toonaangevend element in de ruimte.

Open ruimte

Wat nog typisch is voor een industriële look is de open ruimte met hoge plafonds. Dat kan je natuurlijk alleen maar bereiken door te bouwen of met verbouwingen. Maar een trucje om het oog te misleiden is glas en spiegels. Die trekken de ruimte open. Probeer dus, waar kan, hier en daar een spiegel neer te zetten. Ook ramen onbedekt laten helpen om een open sfeer te scheppen.

Belichting

Een typische sfeermaker in huis is belichting. Dat bepaalt snel of een sfeer luxueus, gezellig, of koud en modern aanvoelt.  Als je de sfeer van je woning echt compleet wilt afwerken, dan is een industriële hanglamp de finishing touch die je kan gebruiken.

Groen

Het enige risico aan een industriële sfeer is dat het wat koud kan aanvoelen. Neutrale materialen en kleuren zijn top als je wilt balanceren met een reeds drukke ruimte. Als die balans naar de andere kant neigt en de ruimte wat te koel lijkt, haal dan wat groen in huis. Probeer wat fleuriger te gaan dan een cactus als je kan. Haal eventueel gemakkelijke planten in huis die niet veel onderhoud vereisen zoals een peperomia of lepelplant.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE, Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *