Je werkschoenen onderhouden doe je zo! 0

Werkschoenen of Veiligheidsschoenen

Draag je veiligheidsschoenen op het werk? Dan is het belangrijk dat je ze verzorgt en goed onderhoudt. Zo zullen ze langer meegaan, er beter uitzien en heb je geen last van bacteriën en vochtplekken. Ontdek hier de 5 beste tips voor goed verzorgde werkschoenen!

Tip 1: Droog je werkschoenen niet bij een warmtebron

Deze tip geldt voor zo wat élk paar schoenen: laat ze niet drogen bij een kachel, verwarmingstoestel of zelfs de zon! De intense warmte kan ervoor zorgen dat het leer van je veiligheidsschoenen gaat uitdrogen. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan. Droog je schoenen dus op de juiste manier: haal de inlegzolen uit je schoenen en stop er krantenpapier in. Dit is een heel oud en klassiek trucje, maar het werkt nog steeds!

Tip 2: Gebruik je veiligheidsschoenen enkel en alleen om te werken

Hiermee bedoelen we: draag je veiligheidsschoenen niet om een lange wandeling in de bergen te maken of om boodschappen te gaan doen. Hoe meer je je schoenen gebruikt, hoe sneller ze zullen verslijten. Draag je werkschoenen dus enkel om veilig te werken.

Tip 3: Bescherm je werkschoenen tegen vocht en vloeistoffen

Je schoenen zullen langer verzorgd blijven, wanneer je ze beschermt tegen vuil, vocht en andere vloeistoffen. Gebruik daarom regelmatig een impregneerspray. Reinig eerst je schoenen en spuit ze nadien in met een spray.

Tip 4: Kies werkschoenen die je mooi vindt

Dit lijkt misschien een vreemde onderhoudstip, maar hij werkt wel. Wanneer je werkgever je toelaat een paar veiligheidsschoenen te kiezen, ga dan voor een paar dat je mooi vindt. Schoenen die je leuk vindt, zal je vanzelf beter verzorgen. Kies bijvoorbeeld voor hippe en kleurrijke Puma werkschoenen. Het mag eens wat anders zijn dan de klassieke zwarte veiligheidsschoenen, toch? In de categorie veiligheidsschoenen voor dames, is er een beperkter aanbod dan voor mannenschoenen. Dat komt omdat werkschoenen nog vaker voorkomen in bepaalde beroepen die meer worden uitgeoefend door mannen. Maar een groot aantal schoenen zijn gewoon uniseks, dus de keuze is hoe dan ook heel uitgebreid.

Tip 5: Verzorg je schoenen regelmatig

Je schoenen proper maken en impregneren is heel belangrijk. Maar verder vereisen je veiligheidsschoenen ook een maandelijkse verzorging. Verleng de levensduur van je schoenen door ze 1x per maand in te smeren met ledervet. Zo blijft het leer van je schoenen mooi soepel en zal het minder snel scheuren.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *