Ken jij deze 5 bekende Belgische designers al? 0

ontwerpen

België telt heel wat talenten, ook in de modewereld zijn we goed vertegenwoordigd. We hebben 5 Belgische designers, die het gemaakt hebben in de mode industrie, op een rijtje gezet. 

Raf Simons

Je zou niet meteen denken dat Simons in de modewereld terecht zou komen, want hij studeerde af in industriële vormgeving en meubelontwerpen. Eerst ging hij aan de slag als meubelmaker voor galeries en particulieren. Later veranderde hij van koers en stapte hij in de modewereld als autodidactische ontwerper van herenkleding. Zijn collecties worden vaak omschreven als ‘tortured youth’ of ‘live fast, die bohemian’. Zijn ontwerpen worden op heel wat plaatsen verkocht, waaronder in New York en Japan. Ook heeft hij al voor een heleboel bekende merken gewerkt. Zo was hij creatief directeur bij Jil Sander, Dior, Calvin Klein en werkt hij sinds vorig jaar voor Prada. We mogen dus zeker nog wat verwachten van deze straffe ontwerper.

AF Vandevorst

Achter dit succesvolle modemerk zit niet één, maar twee talentvolle Belgische designers, namelijk An Vandevorst en Filip Arickx. Ze leerden elkaar kennen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en daar ging hun avontuur samen van start. Het koppel heeft al heel wat prijzen gewonnen waaronder de Venus de la Mode. Twee keer per jaar laten ze het beste van zich zien tijdens de modeweek van Parijs. Ook hebben ze overal ter wereld eigen showrooms waar je hun collecties kan bewonderen. Ben je op zoek naar een uniek en kleurrijk designer kledingstuk? Dan ben je bij AF Vandevorst zeker aan het juiste adres.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A.F.VANDEVORST (@afvandevorst)

Tim Van Steenbergen

Deze Belgische ontwerper heeft al aan meer dan 32 modeshows meegedaan. Hij weet niet van stilzitten en is altijd nieuwe designs aan het uitwerken. Hij ontwerpt niet alleen voor theater- en dansuitvoeringen, maar ook voor films en opera. Het is dus niet verrassend dat heel wat beroemdheden graag door hem gekleed worden. Zo droegen Jennifer Lopez, Rihanna, Dita Von Teese, Katy Perry, Kim Cattrall en George Michael al kledingstukken van hem. Wist je dat hij zelfs kleertjes voor Barbie heeft ontworpen? 

Jean-Paul Knott

Deze ontwerper studeerde niet aan de modeacademie in Antwerpen, maar vertrok naar New York om een opleiding te volgen aan de Fashion Institute of Technology. Hij werkte voor Yves Saint Laurent en ontwierp er ook een collectie. Hij werkte zelfs zij aan zij met Saint Laurent zelf, wat een hele eer is. Later keerde hij naar België om zijn eigen kledinglijn op te starten, wat meteen wereldwijd een groot succes was. 

Christian Wijnants

Ook deze Belg studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie. Daarna deed hij ervaring op bij Dries Van Noten en Angelo Tarlazzi. In 2003 begon hij zijn eigen dameslijn, wat een groot succes was. Ook heeft hij al een heleboel prijzen gewonnen, waaronder de European and International Woolmark Prize. Hij maakt veel gebruik van ambachtelijke technieken en bijzondere prints. Christian wil andere inspireren en geeft graag zijn kennis door. Daarom is hij ook docent aan de academie waar hij afstudeerde. 

Al deze ontwerpers hebben een unieke stijl en hebben prachtige collecties klaarliggen voor deze zomer. Neem zeker eens een kijkje als je op zoek bent naar een luxueus kledingstuk.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *