Tips om ongedierte uit je woning te houden 0

Ongedierte

Niemand houdt van ongewenste gasten in huis, zeker niet wanneer ze 6 poten of meer hebben. We hebben het inderdaad over… ongedierte. Ze kunnen zomaar je huis binnensluipen en voor allerlei problemen zorgen. Met deze tips geef je ongedierte geen kans in je woning. 

Houd je huis schoon

Ongedierte houdt van rommelige en vuile plaatsen. Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning altijd schoon en opgeruimd is. Zorg ervoor dat er geen etensresten achterblijven, want die trekken ongedierte aan als een magneet. Stofzuig regelmatig, dweil de vloeren en vergeet vooral niet die kruimels onder de eettafel en stoelen weg te halen! Heb je kleine kinderen in huis? Kuis dan regelmatig hun speel -en eetplaats.

Sluit openingen en kieren af

Ongedierte kan zich door de kleinste openingen en kieren wringen om je huis binnen te dringen. Controleer daarom alle ramen, deuren en muren op mogelijke kiertjes en sluit ze af. Zijn er ergens scheuren in de muren van je woning? Ook deze kan je best repareren. Op die manier ontzeg je die kleine indringers de toegang tot je woning!

Bewaar voedsel op de juiste manier

Ongedierte houdt ervan om zich te goed te doen aan jouw voorraadkast. Bewaar voedsel daarom altijd in luchtdichte bakjes of containers om te voorkomen dat ongedierte erbij kan. Zorg ervoor dat er geen lekkende verpakkingen zijn en dat je fruit op tijd opeet, zodat het niet overrijp wordt. En vergeet vooral niet om je huisdierenvoer op te bergen in afgesloten bakken – ook zij kunnen ongewenste bezoekers aantrekken! Zo vermijd je dat je pest control moet inschakelen.

Onderhoud je tuin en omgeving

Ongedierte begint vaak buiten, in je tuin of op je terras, voordat ze je woning binnendringen. Zorg ervoor dat je tuin netjes is en dat er geen overwoekerde planten of stapels hout zijn waarin ze zich kunnen nestelen. Vermijd dood hout, maai het gras regelmatig en houd struiken en bomen op gepaste afstand van je huis. Een nette omgeving rondom je huis is een effectieve verdedigingslinie tegen ongewenste kruipers! Zorg ook dat je een groencontainer die buiten in je tuin staat steeds goed afsluit.

Schakel meteen professionele hulp in wanneer nodig

Soms kunnen ongedierte en hun hardnekkige gewoonten zelfs de meest propere woningen binnendringen. In zulke gevallen kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Deze experts zijn getraind in het identificeren en verwijderen van ongedierte op een veilige en effectieve manier. Ze kunnen ook advies geven over fumigation als een laatste redmiddel in extreme gevallen. Heb je last van ongedierte in huis? Aarzel dan niet en schakel meteen de juiste hulp in.

Previous ArticleNext Article
Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *