Wees een heer in het verkeer 0

Verkeers drukte

Het gezegde luidt: wees een heer in het verkeer. Dat betekent zoveel als: gedraag je als je de weg opgaat. Zo gaat drinken en rijden niet samen en is het belangrijk dat je je aan je snelheid houdt zodat het veilig blijft voor iedereen. Deze dingen moet je steeds in het achterhoofd houden als je de baan opgaat.

Snelheidslimiet bij wegenwerken

Bij wegenwerken wordt er bijna altijd een lagere snelheidslimiet ingesteld. Waar je anders 70 km/uur mag rijden, is dat in het geval van werken slechts 50 km/uur of 30 km/uur. Heel wat automobilisten vinden het lastig om zich aan die snelheid te houden, maar die beperking heeft wel een goede reden. Het is immers veel veiliger om te werken voor de werkmannen als de auto’s die passeren trager rijden. We zijn soms te nonchalant als we een werfzone naderen. Niet alleen te snel rijden, maar ook afleiding door de smartphone zorgt voor te veel ongevallen. Om de snelheid drastisch te minderen, wordt de superflitspaal vaak ingeschakeld bij wegenwerken. En die blijkt zeer doeltreffend, want heel wat mensen krijgen een verkeersboete in de brievenbus en zullen de volgende keer twee keer nadenken als ze een werfzone naderen.

Houd je aan de regels

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar voor heel wat chauffeurs is het dat niet. Geef toe: jij ergert je toch ook mateloos aan middenvakrijders op de snelweg of aan chauffeurs die niet pinken als ze een rotonde verlaten. Ben jij het merendeel van de tijd een heer – of dame – in het verkeer, maar heb je toch eens veel te snel gereden en moet je je voor die overtreding verantwoorden? Zorg dan voor een advocaat in de politierechtbank aan je zijde, die je met raad en daad bijstaat.

Blijf kalm

Frustraties in het verkeer, ze kunnen soms hoog oplopen. Je vloekt en je maakt je kwaad achter het stuur. Zolang het daarbij blijft, is het oké. Jammer genoeg zijn er heel wat agressieve chauffeurs. Meer dan de helft van de Belgen werd al eens slachtoffer van verkeersagressie. Voel je dat je je geduld verliest? Tel dan even tot tien om opnieuw rustig te worden. Je ergeren aan files heeft geen zin, je kan er toch niks aan veranderen. Zet liever een happy song op en zing uit volle borst mee in plaats van je te ergeren en boos te maken.

Positive vibes only!

Previous ArticleNext Article
Travel ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *