Scandinavisch interieur met minimalistische eenvoud 0

Scandinavisch interieur met minimalistische eenvoud

Scandinavisch wonen volgens het less is more principe is al jaren hot. En het is het nog steeds. Het minimalistische aspect dat rust en eenvoud creëert in je woning, is populairder dan ooit! Wil jij ook een interieur met invloeden van het hoge Noorden? Wij leggen je uit hoe jij een nordic touch geeft aan jouw woning.

Witte muren én vloeren

Wit is dé basiskleur in een Scandinavisch interieur. Zowel voor muren als voor vloeren. Het geeft een frisse, serene sfeer en vergroot de ruimte optisch. Heb je een houten vloer? Overweeg dan zeker om deze ook wit te verven. Moet het voor jou niet té wit zijn? Combineer dan met zachte kleuren zoals pasteltinten of lichtgrijs. Ook muntgroen en zachtroze doen het goed in combinatie met wit.

Natuurlijke materialen

Leven in harmonie met de natuur en duurzaamheid zijn typerende kenmerken voor een Scandinavisch interieur. Natuurlijke materialen zoals hout, rotan en beton passen dan ook perfect in de stijl van het hoge Noorden. Ook leder en wol zijn een must. Denk eveneens aan witte, crèmekleurige schapenvachtjes om over je fauteuil of stoelen te draperen. Zorg steeds voor een goede mix tussen kille en warme materialen.

Houten shutters

In een Scandinavisch interieur staat licht centraal. In het hoge Noorden is het namelijk vaker donker dan in West-Europa dus elk zonnestraaltje is welkom. Shutters zijn daarom ideaal. Je regelt er zelf gemakkelijk de lichtinval mee. Houten shutters zijn zonder meer de meest stijlvolle raamdecoratie die je kiezen kan. Ze passen perfect in een Scandinavisch interieur. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, maar witte shutters ogen meteen heel fris in je interieur. Het natuurlijke materiaal van een shutter past ook perfect in het minimalistische principe van Scandinavisch ingerichte woningen. Een alternatief voor shutters, zijn houten jaloezieën of glasgordijnen. Met ivoorkleurige of witte glasgordijnen verminder je de inkijk in huis en hou je de ruimte lekker licht!

Botanische weelde

Naast witte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout, mogen ook planten niet ontbreken in jouw Scandinavisch interieur. Ga voor een coole botanische touch met opvallende cactussen, maar ook andere kamerplanten zoals monstera’s, strelizia’s of sanseveria’s.

Opgeruimd staat netjes

Minimalistisch betekent natuurlijk ook opgeruimd en netjes. Voorzie hier een daar een mand voor losse items zoals tijdschriften, boeken of speelgoed en beperk je accessoires. Kies bij voorkeur accessoires die de witte kleur van je muren en vloeren doorbreekt.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *