Zo leef jij jouw passie voor vuur uit 0

Openhaard

Sluit je ogen en denk eens aan het begrip ‘vuur’. Wat zie je nu? Een mooi vlammenspel, gezelligheid? Hoor je het knetteren van het hout al? Misschien krijg je het zelfs al behaaglijk warm, terwijl je alleen nog maar aan het denken bent aan een behaaglijk haardvuur. Dat is ook niet zo vreemd. Al sinds de oudheid maakt de mens vuur. Niet alleen om het warm te krijgen en om eten te kunnen bereiden, maar ook voor de gezelligheid. Deze traditie trekken we tot op de dag vandaag door. Alleen halen we er nu het primitieve kantje een beetje af. Hier lees je hoe je zowel binnen als buiten kan genieten van een prachtig vlammenspel.

Meer dan een BBQ

Veel mensen hebben door de strenge corona regels het buitenleven terug leren kennen en leren waarderen. Rondzwervende virussen of niet, het blijft gezellig om je vrienden buiten uit te nodigen om bij te praten, eventueel gecombineerd met een stukje vlees of een marshmallow op de BBQ. Als je gezelligheid en eten bereiden graag combineert, dan is een buitenhaard echt iets voor jou. Een buitenhaard is namelijk de moderne versie van het ouderwetse kampvuur. Het biedt je comfort, gezelligheid en warmte en de optie om hem ook als BBQ te gebruiken. Verder is een buitenhaard ook een echte eyecatcher in je tuin. Het ontwerp van zo’n haard is een streling voor het oog. Bovendien wordt er ook veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en technologie ervan. Een buitenhaard is vervaardigd uit stevig materiaal en voorzien van een luchtspoelsysteem. Hierdoor is hij zuinig in gebruik. Al deze eigenschappen maken dat een buitenhaard veel meer troeven heeft dan een gewone vuurkorf.

Meer dan verwarming

Natuurlijk kun je ook binnen in huis een houthaard laten installeren. Zo’n houthaard garandeert je een aangename, knusse warmte. Maar hij zorgt ook voor instant sfeer en gezelligheid. De haarden die je momenteel op de markt vindt, zijn blikvangers voor je interieur. Kwaliteit en design staan hierbij centraal. Heb je graag de volledige controle over het aanwezige vlammenspel in je haard? Kies dan voor een liftdeurhaard. Dit soort haard heeft een ruit die je van boven naar beneden kunt schuiven. Hierdoor kun je hem open, halfopen of gesloten gebruiken. Wil je genieten van een optimaal warmterendement? Dan sluit je de haard volledig. Ga je voor een gezellige avond en wil je van het vlammenspel kunnen genieten? Dan gebruik je je haard terwijl de ruit open staat. Zo’n houthaard is gemakkelijk in onderhoud en hij veroorzaakt weinig roetaanslag. Houthaarden bestaan in verschillende ontwerpen. Neem daarom zeker een kijkje in een speciaalzaak om te zien welke designs jou het meest aanspreken. Je kunt er ook meteen je vragen stellen aan een echte expert, die je graag advies geeft.

Previous ArticleNext Article
Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *