Sla je slag met online veilingen 0

Online Veilingsites

Veilingen zijn al lang niet meer exclusief voor begoede mensen die een duur schilderij of een exclusief kistje wijn willen kopen. Hoe langer hoe meer producten worden via online veilingen verkocht aan eender wie hier interesse in toont. En niet alleen schilderijen en wijn worden te koop aangeboden. Je kunt op online veilingen bieden op vakanties, kantoormeubilair, sofa’s, verlichting en zelfs op de inboedel van een dokterspraktijk of een broodjeszaak.

Hoe koop je spullen op een veilingsite?

Bieden op een online veilingsite is heel gemakkelijk. De eerste stap is om jezelf te registreren. Wanneer dit gebeurd is, kun je deelnemen aan online veilingen. Wanneer je een lot ziet passeren dat je interesseert, kun je hier een bod op doen. Een veiling loopt altijd voor een aantal dagen of uren, maar je kunt ondertussen het lot blijven opvolgen. Wanneer er iemand boven jouw prijs biedt, krijg je hier een melding van. Zo kun je je bod desgewenst nog tijdig verhogen. Wanneer de veiling is afgelopen, weet je meteen of jouw bod het hoogste was en of het gewenste lot het jouwe is.

Zelf spullen via een veiling verkopen

Je kunt natuurlijk ook zelf spullen te koop aanbieden op een veilingsite. Dit is vooral erg handig wanneer je overstock hebt. Ook wanneer je afgeschreven goederen, machines of voertuigen alsnog voor een marktconforme prijs wil kunnen verkopen, is een online veiling een goed idee. Je spullen via een online veiling verkopen biedt tal van voordelen. Zo bereik je heel veel potentiële kopers tegelijkertijd en al het regelwerk wordt voor jou gedaan. Twee weken nadat de veiling is afgerond, ontvang je het geld van je verkochte spullen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je zelf spullen via een online veiling wil verkopen, neem je contact op met de gewenste veilingsite. De veilingexperts bekijken dan je aanbod en geven je advies. Zo weet je welke opbrengst je kunt verwachten, welke doelgroep je wil bereiken en welk startbod je kunt gebruiken. Wanneer dit gebeurd is, nemen de veilingexperts het werk van je over. Ze inventariseren de te veilen goederen en ze zorgen ervoor dat alles correct gefotografeerd en omschreven wordt. Verder zetten ze ook reclamecampagnes in binnen- en buitenland op zodat jouw doelgroep zeker bereikt wordt. Vervolgens gaat de veiling van start. Je kunt zelf opvolgen of en hoeveel er op jouw goederen geboden wordt. Eventuele vragen van potentiële kopers worden beantwoord door de veilingexperts, en zij zorgen ook voor een bezichtigingsmoment als dat aan de orde is. Wanneer de veiling afgerond is, zorgen de veilingexperts voor een vlotte afhandeling van de verkoop en brengen ze de hele papierwinkel in orde voor jou. Twee weken later ontvang je de opbrengst van jouw goederen.

Previous ArticleNext Article
Online ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *