Bereid je voor op de geboorte 0

Blije Baby

Ben je zwanger of is iemand in je dichte omgeving in verwachting? Dan hangt er wellicht heel wat stress in de lucht. Een baby krijgen is een wonderlijke gebeurtenis, maar je bereidt je maar beter goed voor. Er moet immers heel wat gebeuren in die negen maanden. In dit artikel geven je een aantal tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Keep calm

Een eerste tip die we je wil geven: keep calm. Ben je mama in spé, dan kan je een aantal boeken lezen om je voor te bereiden. Je kan info opzoeken over een bevalling en de verschillende fases, alvast een bezoekje brengen aan de materniteit waar je wil bevallen en honderden getuigenissen opzoeken. Maar misschien laat je liever alles op je afkomen? Vind je het fijner om op voorhand niet alles op te zoeken en misschien onnodig te panikeren? Dat is oké, you do you. En laat je vooral niet gek maken door mensen die je goedbedoelde raad willen geven. Als mama zal je snel aanvoelen wat goed is voor jou en je kindje en waar jullie zich het meest comfortabel bij voelen.

Administratie

Misschien wil je vooraf niet te veel weten over bevallen en kinderen opvoeden, maar toch zijn er een paar voorbereiding die je wél moet treffen. Vanaf vier maanden voor de geboorte kan je bij een uitbetaler van het Groeipakket een startbedrag aanvragen. Een kindje krijgen is een dure zaak, dus alle financiële hulp is welkom. Denk er ook aan om het Groeipakket – de vroegere kinderbijslag – tijdig aan te vragen. Check gelijk nog even je ziekte- en hospitalisatieverzekering om na te gaan wat er allemaal in je verzekering inbegrepen zit en welke kosten je zelf moet betalen. Ook je kind moet zo snel mogelijk ingeschreven worden in in het ziekenfonds en wordt best mee opgenomen in de hospitalisatieverzekering van de ouder(s).

Babyuitzet

Het is een goed idee om vooraf al wat spullen in huis te halen. De babykamer hoeft nog niet volledig klaar te zijn, want de eerste weken slaapt je kleintje wellicht bij jou in de buurt, maar kledij is bijvoorbeeld écht nodig. Of een bedje om in de woonkamer te zetten, net als een babyfoon. Vergeet ook geen draagdoek en/of kinderwagen en denk aan een autostoel. Er zijn echt heel wat dingen die je nodig hebt voor de babyuitzet. Schrik om iets te vergeten? Kind en Gezin maakte een checklist met de belangrijkste spullen voor alle toekomstige mama’s.

Verkondig het blijde nieuws

Eenmaal je kleine spruit op de wereld is, wil je dit blijde nieuws met iedereen delen. Dat doe je uiteraard met geboortekaartjes. Denk tijdig na over een ontwerp en laat op voorhand een paar proefafdrukken maken om te zien of het kaartje helemaal naar je zin is. Ook de enveloppen kan je vooraf schrijven, dan hoef je je daar na de bevalling geen zorgen over te maken. Op zoek naar inspiratie? Schuim het internet af of neem een kijkje op Pinterest om de mooiste geboortekaartjes voor jongens en meisjes te vinden.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *