De podcast wint steeds meer aan populariteit en deze bewijzen dat! 0

Podcast

Tegenwoordig is het medium podcast niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Steeds minder mensen luisteren radio of kijken naar lineaire televisie en de voorkeur verschuift steeds meer naar on-demand diensten. Dat zijn producten of services die je kunt afnemen wanneer het jou uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan streamingdiensten waarop je je favoriete films en series kunt kijken zonder dat dit gebonden is aan een tijdstip zoals op de reguliere tv. Hetzelfde geldt voor de podcast. Dit is een audio-programma dat je op ieder moment van de dag kunt beluisteren via een app op je mobiele telefoon, een website op internet of een ander podcastplatform. Stap voor stap wordt er door deze on-demand diensten minder aandacht besteed aan televisie en radio, maar wordt alles gestreamd en beluisterd wanneer het de gebruiker uitkomt. Dat is ook niet zo vreemd aangezien ons leven met werk, gezin en sociaal leven steeds drukker worden. Dan is het heel prettig wanneer jij je entertainment af kunt spelen op jouw favoriete moment van de dag. Dat past ook helemaal bij de huidige tijdsgeest waarbij iedereen zijn of haar leven volledig zelf wilt kunnen inrichten. Wil jij midden in de nacht nog je favoriete serie bingen? Of dat ene televisieprogramma dat je hebt gemist terugkijken of terugluisteren? Geen enkel probleem. Het kan allemaal! Het bijkomende voordeel aan podcasts is dat je het ook goed kunt combineren met andere activiteiten. Ga bijvoorbeeld eens wandelen of fietsen door de natuur en combineer dat met een verhalende podcast over de omgeving. Of maak van die saaie huishoudelijke taken een leuke activiteit door een spannende true crime podcast aan te zetten tijdens het afwassen. De keuze is aan jou! 

Doe jij ook mee aan de huidige podcast hype? Dan hebben we hier de leukste nieuwe Vlaamse podcasts voor je op een rij gezet met voor iedereen wat wils. Met spannende verhalen tot aan actualiteiten, sport en nog veel meer. Met welke start jij?

Voor verhalen liefhebbers:

Probeer dan de podcast Historische Vertelsels eens waarin diverse historische personages uit de omgeving worden besproken. Ideaal om deze podcast te luisteren bij een lange wandeling door de buurt van dit historische figuur.

Ben je zot op persoonlijke verhalen? Kies dan voor Luisterportret. Hierin hoor je verschillende verhalen van mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Laat je inspireren, verrassen of emotioneren. 

Voor mensen die niet graag te veel betalen:

Wil jij ook niet te veel betalen voor je dagelijkse boodschappen en andere uitgaves? Je bent niet de enige. In de podcast Vrolijke Vrekken van het Het Nieuwsblad komt het allemaal voorbij!

Is jouw goede voornemen om betere keuzes te maken in het leven? Leer dan van de keuzes van Nona van Brackel en luister naar de podcast Kiezen is verliezen. Zo trap jij nooit meer in dat te dure kleedje en kun je leren van haar blunders.

Voor actualiteiten en professionals:

Speciaal voor de architecten en architectuur liefhebbers onder ons is er de Architectura.be Podcast. Hierin worden de meest bijzondere architectonische vraagstukken besproken en diverse meningen uitgewisseld over het onderwerp. Ook leuk voor niet-architecten, die geïnteresseerd zijn in het onderwerp en de wereld van architectuur.

Is architectuur niet zo jouw ding, maar wil je wel alles weten over het parket? Luister dan naar de Parket Podcast waarin je twee keer per maand informatie krijgt van en door het parket van Oost-Vlaanderen.

Tot slot nog een laatste tip voor de gamers: de Gamers Benelux Podcast. Of je nu een hobby gamer of een professional bent, laat je bijpraten over de laatste nieuwtjes op het gebied van gaming in deze podcast.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit artikel eens.

Previous ArticleNext Article
NIEUWS ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *