Deze lokale biertjes moet je zeker een keer proeven 0

Lokale Biertjes Drinken met Vrienden

België is een echt bierland, dus het is dan ook niet zo gek dat er talloze Belgische bieren op de markt te vinden zijn. Kun jij als echte Belg ze allemaal opnoemen? En heb je ze allemaal wel eens geproefd? Voor de niet alcohol drinkers onder ons, is er ook een trend in bieren zonder alcohol. Van heel veel populaire Belgische bieren is ook de alcoholvrije variant op de markt. Je hebt dus geen excuus meer om onderstaande biertjes eens te proeven, met of zonder alcohol!

De Force Majeure

We beginnen erg licht, met de Force Majeure. Het is de eerste brouwerij in België die alleen maar alcoholvrije bieren brouwt. Ze brengen in principe de meest bekende Belgische bieren op de markt en steken die in een nieuw jasje. De Belgische bieren, waar we het over hebben zijn wereldwijd bekend en worden nu gebrouwt zonder alcohol. Dat wil je natuurlijk een keer proberen, net als deze lekkere streekgerechten.  

De Brugse Zot / SportZot

De Brugse Zot 

Een goudblond biertje, afkomstig uit Brugge, dat is de Brugse Zot Blond. Een uniek biertje dat bestaat uit 4 verschillende soorten mout en 2 verschillende aroma’s met een alcoholpercentage van 6,0%. Het biertje ruikt fruitig en doet je denken aan citrus en banaan. Die citrus komt ook sterk terug in de smaak van het biertje. 

De Sportzot 

De SportZot is een alcoholarm bier uit België en bevat maar 0,4% alcohol. De Brugse zot blond wordt gebruikt om dit alcoholarme bier te maken. Daardoor zitten er ook in de Brugse SportZot 4 verschillende soorten mout en 2 verschillende soorten aroma’s. Het bier is goed te drinken en heeft een heerlijke smaak en geur. De Brugse SportZot ruikt kruidig en fruitig. Daarnaast smaakt het biertje zoet, toch een beetje bitter en het heeft een lichte zure afdronk. 

De Pauwel Kwak

De Pauwel Kwak is een Belgisch amber biertje, dat zeer vol is van smaak. Het bier staat daarom bekend, maar ook om zijn iconische koetsiersglas. Het bier is erg zoet en heeft iets weg van caramel en dat terwijl het biertje, vergeleken met andere bieren een redelijk hoog alcoholpercentage heeft. In een Pauwel Kwak bestaat namelijk voor 8,4% uit alcohol. Ook de geur is erg zoet, maar ruikt ook naar alcohol. 

Het Bolleke van de Koninck 

Dit biertje heeft zijn naam te danken aan het bierglas, waar hij in geserveerd wordt. Het Bolleke van De Koninck is een Amber Ale met een alcoholpercentage van 5.0%.  Het bier is zoet van smaak door de karamel aroma die erin zit. Daarnaast proef en ruik je ook het mout heel sterk. De nasmaak is vooral bitter, wat bij de meeste bieren wel het geval is. 

De Stella Artois / Stella Artois 0.0%

Stella Artois 

De Stella Artois is misschien wereldwijd wel het meest bekende Belgische bier. Het is een pilsener met een alcoholpercentage van 5.0%. Het biertje ruikt voornamelijk naar hop met een vleugje tarwe, een echte pils geur. Ook in de smaak is de hop sterk aanwezig. Voor een pilsener is de Stella Artois veel minder zoet dan andere vergelijkbare bieren. 

Stella Artois 0.0%

Stella Artois heeft in 2020 ook een alcoholvrij biertje op de markt gebracht. Als bekende bierbrouwerij konden zij uiteraard niet achterblijven. Het is qua alcoholvrije biertje zeker een favoriet, omdat deze erg op een gewone pils lijkt. Anders dan de normale pils, heeft deze Stella Artois juist een frisse afdronk. Op die manier zul je de alcohol niet zo snel missen is dit een prima vervanger op een feestje. Daarnaast is de alcoholvrije variant ook veel gezonder qua calorieën aantal.

Previous ArticleNext Article
LOKAAL ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *