Deze 6 foodtrends zien we in België 0

Foodtrends

We zien allemaal wel veranderingen in de voedingsindustrie. Sommige veranderingen zijn zelfs noodgedwongen. Denk aan een stijging van afhaalmaaltijden door de hele corona crisis, maar denk ook zeker aan de trend van plantaardig voedsel. Plantaardig voedsel is ook een noodgedwongen trend, omdat deze beter is voor het klimaat en uiteraard voor het welzijn van dieren. Andere trends zijn wellicht niet zo noodgedwongen als deze, maar hoe zien die er dan uit? Wat zijn nou echte foodtrends in België, die we de komende jaren ook nog zullen zien?

Trend 1: Plantaardig eten

Deze veganistische trend zet ook in 2022 nog door. En daar mogen we maar al te blij om zijn, want eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk beter voor de dieren en het milieu. Dat staat er los van of je wel of geen vlees eet. Gelukkig mogen we wel altijd nog Belgische frietjes eten. Doordat steeds meer mensen vegan worden, wordt er ook steeds meer geëxperimenteerd met allerlei vleesvervangers om de smaak zoveel mogelijk te behouden. We zien jackfruit, kikkererwten en gedroogde paddenstoelen steeds vaker opduiken als vleesvervanger, wat zal nog meer gaan volgen?

Trend 2: Voedselverspilling tegengaan

Het was voorheen een groot probleem in België, er werd veel te veel eten weggegooid. Zonde van de centen, maar ook vooral slecht voor het milieu. In 2021 is de trend om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan al gestart en deze zetten we in 2022 nog door. Er zijn namelijk verschillende manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt beginnen met minder te koken en heb je toch wat over, vries het dan in. Ook kan alles wat over is de volgende dag mee naar school of werk als lunch. Heb je groenten over? Maak dan de volgende dag er een lekkere soep van. 

Trend 3: Gezonde kruiden en specerijen

Wist je dat knoflook een prebiotica is en rijk is aan vitamine C? Datzelfde geldt dus voor bijvoorbeeld chiazaden en cichorei. Deze producten moeten we in 2022 dus nog meer in onze gerechten verwerken voor een sterker immuunsysteem. Ook zullen we meer rozemarijn, tijm en hibiscus gaan zien in drankjes bijvoorbeeld. Elk kruid heeft namelijk zijn eigen werking. Zo zou hibiscus goed zijn voor je weerstand en deze versterken, is tijm goed voor de spijsvertering en concentreer je je beter door rozemarijn. Deze kruiden mogen dus zeker niet missen in je keukenkastjes. 

Trend 4: Aardappelmelk

Omdat steeds meer mensen vegan worden zien we de laatste jaren al een trend in verschillende soorten melk. Zo heb je onder andere haver- en sojamelk die razend populair zijn. Daar komt nu dus aardappelmelk bij, ook dit product is weer plantaardig en is in de Verenigde Staten niet meer weg te denken. Het is afwachten totdat het hier in Europa zijn intrede doet.

Trend 5: Hennep/CBD-olie

Er wordt steeds meer bekend over Hennep en CBD-olie en er is veel te doen over de gezondheid ervan. Als mensen hennep horen leggen zij nog steeds de link met cannabis, terwijl het meer is dan dat. Hennep is bijvoorbeeld rijk aan eiwitten en omega 3 en 6 en wordt door vegetariërs bijvoorbeeld al veel geconsumeerd. Ook CBD-olie zullen we steeds vaker in onze gerechten terug gaan zien. 

Trend 6: Alcohol in een blikje

We kennen natuurlijk al blikjes bier en mixdrank. Maar, ook wijn wordt tegenwoordig in een blikje verpakt. Waar je vroeger naar de kroeg of restaurant moest voor een cocktail, neem je deze ook al in een fles of blik mee uit de supermarkt. Voor echte wijndrinkers zal het misschien even wennen zijn. Maar, deze trend zal in 2022 ook nog ongetwijfeld doorzetten. Voortaan neem je blikjes wijn en flesjes cocktails mee naar de picknick of het BBQ-feest.

Previous ArticleNext Article
NIEUWS ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *