Op uitstap naar Gent? Dit mag je zeker niet missen! 0

Wil jij er een dagje op uit? Daarvoor moet je de grenzen niet eens oversteken. In België zijn er genoeg steden die een bezoekje waard zijn. Vandaag zetten we Gent in het zonnetje, want deze stad is meer dan enkel de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Ben jij er nog nooit geweest? Zet deze stad dan zeker op je bucketlist! Lees verder om erachter te komen wat je in Gent kan doen.

Het Gravensteen

Gent heeft een erg bewogen geschiedenis waarin Het Gravensteen een belangrijke rol speelde. Deze bezienswaardigheid is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Het mag dus zeker niet ontbreken op je to-do lijstje. Je kan een audiotour en visioguide volgen doorheen de burcht en zo een duik in de geschiedenis nemen. De audiotour werd trouwens ingesproken door de Vlaamse komiek Wouter Deprez. Saai staat niet in zijn woordenboek, want hij vertelt je een heleboel grappige anekdotes en unieke verhalen om je aandacht erbij te houden. We kunnen je nog meer vertellen over Het Gravensteen, maar dan zal dit artikel pagina’s lang worden. Wil je toch meer weten? Dan weet je wat je te doen staat: boek een stedentrip naar Gent.

Het Lam Gods

Als we het over de gebroeders van Eyck hebben dan denk je vast wel aan het Lam Gods, één van de meest invloedrijke schilderijen. Dit prachtig schilderij bestaat uit wel 18 panelen en is van onschatbare waarde. Je kan wel zeggen dat iedereen het kunstwerk voor zichzelf wilde, ook mensen met minder goede intenties.In 1934 vond namelijk één van de meest indrukwekkende kunstroven van de 20ste eeuw plaats, wanneer 2 panelen werden gestolen. Eén van de twee panelen werd door een onbekende teruggebracht, maar wie in het bezit is van het andere is nog steeds niet aan het licht gekomen. Dit meesterwerk moet je gezien hebben. Zet een bezoekje dus zeker op de planning.

Street Artgraffiti

Graffiti heeft niet overal een goede naam en wordt vaak beschouwd als vandalisme of vernieling.In Gent is dat gelukkig niet het geval. De ruimdenkende en hippe cultuurstad telt heel wat straatkunstenaars die er echt wat van kunnen.Wist je dat de wereldberoemde graffiti artiest ROA uit Gent komt? Je vindt dan ook op heel wat plekken zijn werk terug. Er is zelf een speciale street art tour die je langs de mooiste kunstwerkjes in de stad brengt. Ook niet te missen, is het Werregarenstraatje midden in de binnenstad.

Sint-Baafskathedraal

Kom je aan in Gent, dan kan je de Sint-Baafskathedraal niet missen. Deze oude parochiekerk staat in het hartje van Gent. De kerk was oorspronkelijk in de romaanse stijl gebouwd, maar in de 15de eeuw werd het vervangen door een grotere gotische kerk. Nu kan je de verschillende stijlen nog steeds herkennen. De prachtige kathedraal is niet alleen een indrukwekkend bouwwerk, maar ook binnen is er veel te bewonderen. Er staan enorm veel kunstschatten waar het hart van iedere kunstliefhebber harder van gaat slaan. We gaan niet meer verklappen, want je moet het gewoon zelf gezien hebben.

Proef lokale producten en gerechten

Een dagje in Gent overleef je niet zonder te eten. Gelukkig zijn er een heleboel restaurants waar je streekgerechten kan proeven. De meest bekende is misschien wel Gentse Waterzooi, maar ook stoverij is een specialiteit om je vingers bij af te likken. In de hele stad vind je ook eetkraampjes waar je de typische Gentse neuzen of neuzekes kan kopen. Heb jij al eens van sneeuwballen gehoord? Dan hebben we het natuurlijk niet over echte sneeuwballen, maar wel over het heerlijke dessert met chocolade en poedersuiker. Waar je ook zin in hebt, in Gent kom je zeker niet om van de honger.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere bezienswaardigheden en leuke adresjes die je kan bezoeken in Gent, maar met deze vijf tips ben je toch zeker al een dagje zoet!

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *