Dit zijn de gadgets die je gaat zien in 2022 0

VR-brillen

We houden toch allemaal van gadgets? Ze maken het leven nou eenmaal leuker en simpeler. We hebben in voorgaande jaren natuurlijk al heel wat gadgets voorbij zien komen. Denk bijvoorbeeld aan de robotstofzuiger die niet meer weg te denken is, maar ook aan elektrische auto’s. Benieuwd wat voor gadgets we dit jaar allemaal gaan zien? Lees dan snel verder.

De VR-brillen

De VR-bril bestaat natuurlijk al wat langer. Grote kans dat je er ooit eentje op hebt gehad. Maar, er wordt verwacht dat deze bril nog veel populairder gaat worden dit jaar. Virtual Reality en Augmented Reality zijn namelijk enorm in opkomst, ook bij bedrijven. De VR-bril wordt voornamelijk gebruikt voor het spelen van spelletjes, waar je helemaal in opgaat en wat dus best veel energie vergt. De Oculus is bijvoorbeeld een hele bekende VR-bril, waar best een prijskaartje aanhangt, maar wat wel een ideaal cadeau is. De geruchten zijn dat Apple en Google ook bezig zijn met de ontwikkeling van VR-brillen. Deze trend zal ongetwijfeld nog lang standhouden. 

Internetten via LiFi

We zijn allemaal bekend met WiFi, want daar maken we dagelijks gebruik van, maar ken je ook LiFi? LiFi is een draadloze internetverbinding die werkt op basis van licht. Daarnaast is de verbinding ook net zo snel als het licht. Het voordeel is dus dat je ultrasnel internet hebt. Bovendien ben je ook beter beschermd tegen hackers, omdat het signaal niet door muren heen gaat. Uiteraard zitten er ook nadelen aan, zoals dat er meer zenders nodig zijn. Deze techniek kwam al in 2011 op de markt, maar er wordt nog niet veel gebruik van gemaakt. Het is een ideale techniek om in te zetten voor Virtual Reality en Augmented Reality. Grote kans dat LiFi in de toekomst veel populairder zal worden. De gezondheidssector en de luchtvaartindustrie zijn beide geïnteresseerd in deze bijzondere techniek, nu de rest van de wereld nog. 

De Bodyscan van Withings

Er is de laatste jaren een opkomst in gezondheidsproducten en gezondheidsmeters. Dat zie je wel aan alle smartwatches die jouw hartslag kunnen meten en je slaap kunnen monitoren. Withings komt dit jaar nog met een weegschaal op de markt, die jouw lichaamssamenstelling en hartslag kan monitoren. Bij de weegschaal zit een uitschuifbare handgreep, die bestaan uit sensoren en elektroden om met elkaar in verbinding te staan en met de app. Via de app zul je feedback krijgen over je voeding, je slaap, lichaamsbeweging en stressmanagement. Daarnaast zul je met een professional kunnen praten in de app over de uitslag van de bodyscan. Een heel innovatief product dus, wat eind 2022 naar alle waarschijnlijkheid te koop zou zijn. 

All-New 360 Smart Bed van Sleep Number

Een bed die zich aanpast aan jouw wensen en behoeften, het lijkt een droom die uitkomt, want begin 2023 zou dat wel eens een feit kunnen zijn. Sleep Number heeft een bed ontwikkeld dat reageert op de behoeften van de slaper door middel van sensoren en technologieën. Het bed past zich aan, aan jouw individuele comfort, wat anders kan zijn dan die van jouw partner. Zo kan het bed jouw kant koel maken en die van je partner warm. Ook kan het bed snurken detecteren en het hoofdeinde aanpassen. Zo past het bed zich aan om de juiste uitlijning van je wervelkolom te behouden. Daarvoor moet je hoofd misschien omhoog worden gebracht. Ons lijkt het bed nu al fantastisch! 

De colorsonic van L’Oréal

We moeten er nog even op wachten, maar de geruchten gaan dat dit apparaat in 2023 uit gaat komen. De color sonic maakt het mogelijk om hele persoonlijke haarkleuren te mixen en die thuis op je haar aan te brengen. Kunnen we in de toekomst dan echt ons eigen haar verven? Dat zal een domper zijn voor de kappersindustrie. 

Uiteraard zijn er nog meer trends, voornamelijk in de cryptocurrency, lees hier bijvoorbeeld alles over NFT’s, de nieuwste hype.

Previous ArticleNext Article
NIEUWS ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *