Tips om dieren te fotograferen 0

Tips om paarden te fotograferen in de wei

Helemaal zot van je viervoeter? Of ben je gewoon gefascineerd door elke hond, paard, schaap of vis die je tegenkomt? Als echte dierenliefhebber wil je de dieren dan ook prachtig in beeld brengen. Of je nu een hobby fotograaf bent met een iPhone in de hand of een professionele cameraman of -vrouw, met deze tips geraak je al een heel eind verder!

Gebruik stabilisatie

Als je in de wilde natuur herten, honden of paarden wil fotograferen, gebruik je best een lens met beeldstabilisatie. Ook een beweeglijk statief, zoals een eenpootstatief kan je helpen om een zuiver beeld te shooten. Voor een stabiele ondergrond kan je ook lager op ooghoogte gaan zitten of zelfs vanop de grond een foto proberen maken. Neem ook een camera met snelle scherpstelling, want dieren zitten echt nooit stil 😉

Creëer diepte

Door een onscherpe bosrijke achtergrond, of via portrait mode foto’s te trekken, creëer je diepte bij je foto’s. Deze foto’s zijn het mooiste wanneer het dier in actie is. Geef je puppy dus een speeltje, laat je kat spelen met een veer of gooi een tak naar je hond. Het is het makkelijkste om in te zoomen op de ogen van je huisdier om een wazige achtergrond te creëren. Je kan ook diepte scheppen door een lichte hond in een donker bos te fotograferen, of net omgekeerd: door een donkergrijze kat te laten spelen in de sneeuw.

Speel met licht

Dieren voelen zich vooral rustig als ze buiten zijn en in hun natuurlijke habitat. Forceer je hond dus niet op de zetel of in een studio maar ga gewoon op wandeling. Bonus? Je hebt prachtig natuurlijk licht waarmee je kan spelen. Denk aan de zon die achter ze ondergaat, of een gouden gloed over een grasveld, of het licht dat door de bladeren wordt gefilterd.

Klaar om met je paard erop uit te trekken?

Laten we een case van wat dichterbij bekijken: je wil prachtige foto’s van je paard nemen tijdens je paardrijtochten. Allereerst: oefen wanneer je paard stilstaat in de wei of stal met paarden dekens. Het is verleidelijk om wapperende manen te willen fotograferen, maar je moet eerst je dier leren kennen. Wat maakt hem rustig? Door wat kijkt hij naar jou? Is hij de camera al wat gewoon? In welk licht komt zijn vacht het mooiste uit? Hierna kan je verder gaan: probeer andere paarden te fotograferen wanneer ze dressuur of jumping oefeningen doen. Als je dit allemaal hebt bestudeerd, haal je voor de fotoshoot je mooiste materialen uit de kast zoals je springsingel, halster en zadel. Wij zijn alvast benieuwd naar je foto’s!

Previous ArticleNext Article
NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *