Welke elektrische wagen en laadpas kies jij? 0

Achter het stuur van een elektrische Ford

Ben je van plan om een nieuwe elektrische wagen aan te schaffen met bijhorende laadpas, maar weet je nog niet goed welk model? Wij zetten de voornaamste modellen van kwaliteitsvolle elektrische wagens even op een rijtje. En heb je de juiste laadpas al gekozen die bij je nieuwe elektrische wagen past?

Snel opladen met Opel

Beginnen doen wij bij Opel. Een origineel Duitse autofabrikant, die sinds kort overgenomen is door Stellantis. Met hun Opel Corsa-e scoorden ze goed bij de elektrische autofanaten. Deze 100% elektrische wagen brengt je met een volledig opgeladen batterij zo’n 360 km verder. Dat is aardig wat. De kers op de kaart? Na een half uur opladen is de batterij al snel 80% vol. Via een tank app kan je gemakkelijk oplaadstations vinden in de buurt, waardoor je nooit een lege batterij zal hebben. Het is een echte stadswagen met stijl. Verkrijgbaar vanaf €31.170.

Klassiekers: de tesla

Deze lijst konden we natuurlijk niet maken zonder het bedrijf van Elon Musk te vermelden. Het Tesla model 3 is de goedkoopste van zijn assortiment, maar is prijs-kwaliteit zeker de beste. Na lang sleutelen aan zijn wagens wist Elon de markt van elektrische wagens te veroveren. Model 3 heeft een actieradius van 560 km met een volledig opgeladen batterij. Met deze auto kan je dus op je gemak door Europa cruisen. Met het brede netwerk aan oplaadstations zal je dus al gauw een laadpas willen aanschaffen. Wist je dat er ondertussen al 200.000 laadpunten zijn om uit te kiezen in Europa? Zo kan je met je laadpas ook makkelijk met je elektrische of hybride wagen op reis vertrekken. En daar is een Tesla helemaal geschikt voor!

Porsche

Ook Porsche heeft een elektrische wagen van topkwaliteit. De Porsche Taycan is de eerste volledig elektrische wagen van het Duits merk. De wagen, voor het eerst uitgebracht in 2019 is uiteraard iets duurder dan zijn rivalen in deze lijst, maar is een absolute topper. Door de combinatie van sportiviteit en comfort weet het uit te blinken als geen ander. Met een actieradius van 323 km kan je ook met deze wagen comfortabel op reis gaan. Deze prachtige wagen is beschikbaar vanaf €91,753.

Fiat

Van Porsche Taycan naar een Fiat 500e. Ook deze wagen verdient het om tot één van de betere elektrische wagens gekroond te worden. De hippe stadsauto ziet er exact hetzelfde uit als zijn niet-elektrische variant. Met een actieradius van 180 km kan je aanzienlijk minder ver rijden dan met de andere wagens uit deze lijst. De vraag is enkel: hoeft dit? Voor een stadsauto is dit een zeer acceptabele afstand. Je kan de wagen kopen voor €30.600. Wij zijn alvast fan!

Previous ArticleNext Article
Financieel ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *