Wandelen in Wallonië: de 3 mooiste vertrekpunten 0

wandelen

Voor het fijne vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver te reizen. Je kunt ook gewoon op avontuur in eigen land! Zeker voor de wandelliefhebber. Wallonië kent namelijk een heleboel prachtige bossen waar je heerlijk kunt wandelen, een tal van bijzondere dorpen om te bezoeken, mysterieuze kastelen om in rond te dwalen en nog heel veel meer. Er is voor ieder wat wils! Dus trek de stoute wandelschoenen aan en ga op pad met onze vertrek tips!

Clermont Sur Berwinnewandelen

Stap terug in de tijd en start je wandeltocht in het prachtige dorpje Clermont sur Berwinne. Dit dorpje bevindt zich in het drielandenpunt tussen Luik, Aken en Verviers. Een prachtig authentiek dorpje met rode en witte stenen, decoratieve dakleien en holle wegen. Je wandelt zo je weg naar de het kasteel van Crawhez en de oude spoorweg 38. La Ligne 38 wordt als een van de mooiste wandelpaden van Wallonië gezien. Geef ze eens ongelijk! Bij Clermont Sur Berwinne kun je alles combineren waar de wandelliefhebber dol op is, een prachtig dorpsgezicht, een idyllisch kasteel en de bijzondere oude spoorweg. Kortom, dit vertrekpunt mag je dus niet missen!

Ninglinspo

Ben je op zoek naar meer natuur? Dan is deze tip voor jou! Ga op een romantische wandeltocht door het uitzonderlijke natuur erfgoed van Wallonië en kom helemaal tot rust in de prachtige Ninglinspo vallei. Hier kun je bijzondere bergbeken, idyllische bruggetjes en prachtige oevers verwachten. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen want een duik in het bad van Diana mag niet ontbreken gedurende de warme zomermaanden. Ik kan het kletteren van de waterval al bijna horen. Jij ook?

Torgny wandelen

Dit vertrekpunt voor je wandelroute is speciaal voor de wijnliefhebbers. Wandelen en wijn kun je immers prima combineren. Wat is er nu lekkerder dan jezelf trakteren op een heerlijk glas lokale wijn nadat je met voldoening een wandeltocht hebt afgerond? Juist, dit wil je! Torgny is dan de place to be. De Gaume is een van de warmste stukken van België. Hier kun je heerlijk wandelen langs de wijnvelden en jezelf daarna trakteren op de lokale lekkernijen. Je waant je gemakkelijk in een of ander tropisch oord en dat zo dichtbij huis!  

Ben je geïnspireerd geraakt door deze vertrekt tips en wil je een fijne overnachting koppelen aan je heerlijke wandeltrip, maar hou je van de wat meer verstopte pareltjes? Kies eens voor AirBnB of andere particuliere vakantieverhuur in plaats van de grote bekende hotels. Zo slaap je letterlijk als de locals en als bijkomend voordeel kan je gastfamilie je ongetwijfeld vertellen over de meest bijzondere locaties in de buurt. Een absolute aanrader!

Previous ArticleNext Article
NATUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *